Банско приема зимната Кинопанорама

Банско приема зимната Кинопанорама | StandartNews.com

Феновете на зимните спортове ще могат да видят от 26 до 28 февруари в Банско зимната Кинопанорама „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд". Атрактивните ленти ще се въртят от 18:00 ч. в киносалона на Посетителският информационен център в Банско. Там ще могат да се видят най-добрите филми за ски и сноуборд – олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и смразяващи линии.

Програмата включва 12 филма от Австрия, Италия, Франция, Съединените щати и Аржентина. Ще видим уникални места за ски и сноуборд на Курилските острови в Тихия океан, Гренландия, Скалистите планини в Северна Америка, Андите и Алпите. Не пропускайте и филма за легендарния Лео Гасперл – най-добрият скиор в света до Втората световна война, първият треньор на италианския национален отбор по ски-алпийски дисциплини. Скиорски кадри в Андите от 30-те години на XXвек ще представи филма „Песен, изгубена в снеговете". Лентата разказва за началото на аржентинското планинарско кино и участието в това начинание на легендарни скиори и алпинисти.

И още...Колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри, до къде се простират възможностите и рисковете – това ще разберем от героите на филмите, световни имена в ските и сноуборда. Филмите представят сериозни предизвикателства пред фрийрайдърите по склоновете на непристъпни планини. Входът е свободен. Организатори са Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм" и Община Банско с подкрепата на Fibank (Първа Инвестиционна Банка).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай