Авторът на "Кръстникът Live" дирижира в НДК

Авторът на "Кръстникът Live" дирижира в НДК | StandartNews.com

София е първата спирка на Джъстин Фриър

Джъстин Фриър ще дирижира симфоничния оркестър на Българското национално радио на 7 ноември в зала 1 НДК. Той е създателят на проекта-концерт "Кръстникът Live", с който един от любимите ни шедьоври на Холивуд се завръща на голям екран. Филмът се излъчва за първи път в ремастериран HD формат под съпровода на повече от 60 музиканти.

Радиосимфониците с Фриър ще ни отведат в далечната 1972 година, за да се потопим във вечната филмова класика с музиката на Нино Рота.

"В София ще чуете буквално всяка нота, която е записана за саундтрака на "Кръстникът". През цялото време стремежът ни беше да запазим възможно най-много от оригиналното усещане затова и намесата ни в аранжимента е съвсем минимална. Запазили сме, например, оригиналното изпълнение на великия Ал Мартини. Той пее "I Have But One Heart" на сватбата, а оркестърът на радиото ще му акомпанира на живо на сцената 43 години по-късно. Фантастично е", споделя Фриър.
Световната премиера на "Кръстникът Live" беше на 8 декември миналата година в напълно разпродадената "Роял Албърт хол" в Лондон. Турнето продължава в още 26 европейски града. София е първата спирка в Източна Европа и единствена на Балканите на кинокласиката с Марлон Брандо и Ал Пачино. Билетите, на цени от 75 до 110 лв., можете да купите в мрежата на Eventim в цялата страна и в касите на НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай