Андрей Аврамов с наградата на Калата

Сатирата раздава „Златен кукерикон“ на 7 април

Андрей Аврамов с наградата на Калата | StandartNews.com

Андрей Аврамов ще получи наградата на името на Георги Калоянчев за цялостно творчество. Това ще се случи на 7 април в Сатирата, когато трупата раздава „Златен кукерикон“ 2020.  Известният режисьор, който отдавна загърби актьорските изяви, подписа сценичната версия на „Телевизионна мрежа“ – истински хит в афиша на Сатирата.

Ето и номинациите за отличията, които за четвърти път ще бъдат връчени на традиционно атрактивната церемония като жест на внимание към създателите на комедийни спектакли. Водещи на шоуто са Калин Сърменов и Александра Сърчаджиева. Нито една от звездите на Сатирата, естествено, не участват в благородната надпревара.

За титлата „Млада надежда“ конкуренцията е между Веселин Петров – режисьор на „Бог“ от Уди Алън в Сливен,  Владимир Богатинов като Джордж Пиджън в „Извън контрол“ във Враца, Ивайло Ненов – режисьор на „Три сватби и едно възкресение“ в Русе. Дамите, които се състезават, са Вяра Табакова в „Облог“  в Народния, Нона Йотова във „Влюбена, сгодена, изчезнала“ в „199“, Радосвета Василева в „Жена без значение“ в Армията. При мъжете номинираните са Герасим Георгиев-Геро в „#Лъжи ме, обичам те#“, Кръстьо Лафазанов в „Приятна жена в лоша компания“ в Народния, Михаил Билалов в „Енергични хора“ в Стара Загора.  Трима режисьори си оспорат Кукерикона - Борислав Чакринов за  „Умопомрачение“, Боньо Лунгов за „Хитър Петър“ в Столичния куклен театър, Малин Кръстев за „#Лъжи ме, обичам те#“.

Трите избрани спектакли, от които трябва да победи един, са „Мъжка задушница“ на Николай Урумов и Емил Бонев по поп Минчо Кънчев в Русе, „Свекърва“ на Петринел Гочев в  Габрово и „Слава“ на Стайко Мурджев в Пловдив.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай