Ана Пападопулу разкрива тайни от "Отдел Издирване"

Новата кримка стартира на 26 февруари от 21:00 часа

Ана Пападопулу разкрива тайни от "Отдел Издирване" | StandartNews.com

Дни преди старта на новия криминален сериал "Отдел Издирване" главният сценарист Александър Чобанов и актрисата Ана Пападопулу гостуваха в „На кафе” и повдигнаха завесата около историята и персонажите. Сценаристите често са ревниви към своите проекти и гледат с друго око на случилото се пред камера. Как се чувства Чобанов, след като е видял в какво се е превърнал неговия текст?

„Аз съм повече от щастлив от това, което виждам на екран. В много ранен етап с Росен Йорданов си бяхме набелязали актьорите, които искаме да изиграят персонажите, а с режисьора Димитър Димитров си бяхме говорили как искаме да изглежда. Всичко беше една мечта, която сега виждам реализирана на екран и съм удовлетворен”, сподели той.

Александър Чобанов разказа още, че е имал желанието да пише конкретно за тези петима актьори - Юлиан Вергов, Христо Петков, Елена Телбис, Ива Михалич и Ана Пападопулу. Първоначалната идея се е превърнала в реалност, след като от Нова са я прегърнали. Сценаристът е от екипа на друг успешен криминален сериал „Дяволското гърло”.

„Успяхме да пренесем и да вдигнем криминалния жанр на ново ниво и спокойно мога да кажа, че „Отдел Издирване” може да се нарече кино сериал”, заяви той.

„Нивото е високо - действително все едно гледаш кино”, допълни актрисата.

Работата по сериала е преминала в тясно сътрудничество с криминалния психолог Росен Йорданов и в консултант по стрелба Боби Николов. В сюжета има степен на реализъм, която присъства във всеки персонаж и всяка история. Зрителите ще могат да проследят и цялата процедура по разкриването и разследването.

„Много внимателно следим стъпките по разследването, но това винаги се обърква, когато се намеси личното”, казва Чобанов.

„Аз играя бившата съпруга на Камен Петков, който се изпълнява от Юлиан Вергов. Не само с него, а и с останалите колеги работим от години и е толкова лесно да работиш с хора, които познаваш и са твои приятели. За мен срещата с колегата Робърт Янакиев беше много приятна – той е моят настоящ съпруг, защото с Камен сме разведени”, разказва актрисата.

Хърватската звезда Ива Михалич, която играе в Националния театър в Загреб, се е превърнала в талисман на продукцията. Всички са се влюбили в нея и след края на снимките нейната липса се усеща.

Като партньор в живота на Ана Пападопулу - Александър Чобанов познава всички нейни страни, но той признава, че му е било трудно да пише за нея. В Ралица Петкова зрителите ще видят и много тъмнина, на които той е наблегнал.

Създаването на сериала е свързано и с добрата организация на продуцента Александър Христов и изпълнителния продуцент Надежда Цветкова, които са се грижели за безопасността, комфорта и настроението на екипа през цялото време.

„Целият екип са изключителни. Благодаря на всички от първия до последния човек”, каза Ана.

„Получи се много красив сериал. Освен това историята е много интересна и много заплетена. Държа да допълня, че Юлиан Вергов направи една изключителна и различна роля. Откровено мога да кажа, че той се превръща в българския супер герой. Той успя да даде друго лице на българския полицай – нещо, което сам си беше поставил за цел”, допълва Александър.

Музиката, която Максим Ешкенази специално написа за сериала много добре кореспондира с визията, която създаде операторът Борис Славков и художничката Ванина Гелева.

„Целият екип се погрижи ние да сме много добре запознати както с личните проблеми на персонажите в дълбочина, така и професионално бяхме подготвени. Запознахме се с бивши издирвачи, защото „Отдел Издирване” в полицията в сектор, който се занимава с нещо много специфично и според мен това ще е много любопитно на зрителите”, казва актрисата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай