Алесандро Гасман защитава гейове и лесбийки

Алесандро Гасман защитава гейове и лесбийки | StandartNews.com

Звездата от "Едно голямо семейство" представи нов хит на фестивала в Сан Ремо

Алесандро Гасман обра овациите на организации, които защитават правата на гейове и лесбийки в Италия. Поводът - публикация в Туитър на диджея Франческо Факинети. В нея музикантът изразява мнение, че на наскоро приключилия фестивал в Сан Ремо много изпълнители са парадирали с подкрепата си към хората с различна от общоприетата сексуална ориентация - при това доста лицемерно. Малко по-късно текстът беше изтрит от профила на Факинети, но възмутени потребители са успели да го заснемат. Диджеят побърза да се изясни в нови съобщения и дори сподели, че подозира хакерска намеса. Алесандро се намеси в цялата интрига, тъй като имаше участие в Сан Ремо. В театър "Аристон" той и колегата му Роко Папалео изпълниха парчето "Вълна след вълна" на Бруно Лауци - част от саундтрака на новия им филм, който носи същото име. Именно след овациите страхотният актьор подкрепи гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални. В Туитър Гасман уточнява: Всички сме задължени да приемаме различните от нас.

Алесандро Гасман в момента е сред любимците на бг публиката, която редовно го гледа в "Едно голямо семейство" всеки понеделник, вторник и петък от 22 часа по БНТ1. Историята е позната на феновете: петте деца на богатата фамилия Ренгони нямат нищо общо помежду си освен името и собствеността, която обаче вече липсва в компютъра. Някой знае повече, отколкото може да каже. Останалите пък търсят нов път за щастие между неприятните истини.

Алесандро е роден на 24 февруари 1965 г. в семейството на великия кинаджия Виторио Гасман и френската актриса Жулиет Майниел. Участва в 26 тв продукции и в 32 филма на големия екран. Дебютът си прави на 17 - в биографичната лента Di padre in figlio по сценарий и режисура на баща му. Със съпругата си за женени от 1998 година и имат син на 17.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай