Алекс Славчев с първи сингъл след „Гласът на България“

„Пясъчен часовник“ среща изпълнителя с пясъчни самодиви

Алекс Славчев с първи сингъл след „Гласът на България“ | StandartNews.com

След страхотното му представяне в „Гласът на България“ любимецът на Графа затвърждава самостоятелната си кариера. Песента „Пясъчен часовник“ излиза седмици след края на музикалното реалити, в което Александър Славчев достигна до големия финал. Сингълът официално бе представен по време на дълго чаканите концерти на Влади Ампов на стадион „Юнак“, в които Алекс участва.  

Проектът е обмислян дълго време, както споделя самият Александър. Текстът е на набиращия все по-голяма популярност Митко Димитров-DЗMO, който избухна в дуетите си с Били Хлапето и хитовете „Наливай ми“ и „Бели нощи“.  Музиката е на Славчев, работил в съпродуцентство с Пламен Иванов - Dr. Flame, а за видеото отговаря „обичайният заподозрян“ за всяка нестандартна визия Стефан Маринов - Buddubbaz.

Екипът разкрива, че мейнстрийм звученето в „Пясъчен часовник“ е нарочно търсен ефект и начало на поредица от модерно звучащи песни, които Александър ще реализира до края на годината.

2020-а се оказа щастлива за изпълнителя както в професионален, така и в личен план. Алекс вече не крие, че е намерил любовта, или по-скоро тя го е открила със симпатична настоятелност. С дамата на сърцето си Алекс се запознава в популярен клуб, когато по време на негово участие получава тайнствена бележка само с телефонен номер. Няколко есемеса са достатъчни, за да се усети предизвикателната химия и в сегашно време двамата гледат стабилно в една посока. 

Въпреки морското усещане, снимките на „Пясъчен часовник“ се реализират в пясъчна кариера около София. Изкушаващите „пясъчни самодиви“ във видеото са майсторски подбрани от хореографа Росица Терзийска. „Тя работи със страст и нещата винаги ѝ се случват“, казва за нея Славчев.

Александър Славчев е завършил Националното училище по изкуствата - Русе. Продължава обучението си в Националната музикална академия в София, специалност китара. Изпълнителят признава, че смело върви по стъпките на своя брат, музиканта Радослав Славчев, който го е запалил по музиката.

„Пясъчен часовник“ е първата самостоятелна авторска песен на Славчев след успешното му представяне в „Гласът на България“. След реалити формата Алекс получава много коментари и съобщения в социалните мрежи: „Много уважавам публиката и се старая да отговоря на всички – споделя изпълнителят – Благодаря за положителните думи и енергия“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай