5 прасета от Дуванли се снимат с Депардийо

 5 прасета от Дуванли се снимат с Депардийо | StandartNews.com

Два дни звездата свири на цигулка в гробищата
Купили трабанта на героя от обява за 400 лева

Пет прасета ще изпълнят ролята на Симпи, един от главните персонажи във филма, който френският актьор с руски паспорт Жерар Депардийо снима край Пловдив. Животните са вече спазарени от екипа на швейцарско-българската продукция от стопанина им в село Дуванли. До края на снимките собственикът ще се грижи за тях, тъй като ще се включват последователно във филма. Тази седмица на снимачната площадка до Депардийо ще играе най-малкото прасенце. Постепенно обаче то ще расте и един след друг в лентата ще бъдат заснети по-големите животни. Не е ясно обаче каква ще е съдбата им, след като в края на месеца приключи актьорската им кариера. Според сценария прасенцето Симпи е подарено от близките на героя на Депардийо дядо Ваня. По този начин роднините искат да го разведрят в самотата, която изпитва след смъртта на съпругата си. Старецът така се привързва към животното, че когато за Коледа роднините решават да го заколят, той бяга с прасето далеч от дома. Преди седмица е осигурен и другият важен персонаж във филма с работно заглавие "Пътуване" - трабантът, с който Ваня и прасето бягат.

Возилото е купено по обява в интернет за 400 лева. "Колата е светло синя на цвят, има документи и дори винетка. В много добро състояние е и до последно е карана от предишния й собственик", обясни общинският съветник от Калояново Иван Бекиров, който помага на продукцията. Още в 5 часа сутринта днес той й хората му от селото ще са на гробището, където стартират снимките. В продължение на два дни Депардийо ще снима на гробищния парк, където героят му ще свири на цигулка. Екипът на Бекиров е ангажиран да осигури цветята, които две актриси от Драматичен театър Пловдив ще продават на опечалените. Хората на съветника са участвали и в монтирането на бутафорна къща близо до гробището. В нея ще живее Сандокан, с който в един момент от филма Ваня се сприятелява истински. Ролята на циганина трябваше да изпълни индийската звезда Кабир Беди, но впоследствие стана ясно, че вместо него ще играе италиански актьор. През цялото време, докато се снима филма, Депардийо, който пристигна у нас в петък, ще бъде в пловдивския хотел "Империал". Тук е настанена и Деси Тенекеджиева, която във филма ще играе снахата на дядо Ваня. Останалата част от екипа са в хотел "Кендрос" в Стария град.

Персоналът на "Империал" очарован от французина

Персоналът на четиризвездния парк-хотел "Империал", където Депардийо ще си почива между снимките, е очарован от него. Първоначално се притеснявали, че може да не успеят да задоволят желанията на толкова голяма звезда, но още от първата минута на пристигането на Жерар разбрали, че е земен и много общителен човек. Предварително актьорът не е заявявал някакви по-специални желания. Всичко, което искал, го съобщавал на място и държал лично да избере екстрите, които хотелът му предлагал. Отбил се е до СПА центъра, защото искал да види сауната. После влязъл и в кухнята на ресторанта, за да се запознае с главния готвач. Засега одобрява гозбите му. В събота Депардийо пожелал да хапне риба навън и асистентите му го завели в пловдивското заведение "Рибарника", известно като любимия рибен ресторант на Бойко Борисов. Тук Жерар опитал пържена риба, сьомга на тиган и морските дарове. Прочутият във филмовите среди гастроном днес ще има възможност да опита и домашна кухня, тъй като от два дни почитателките му в Калояново точат кори за баници, месят погачи и навиват тутманици, за да го посрещнат както подобава в селото, което в продължение на две седмици ще бъде снимачна площадка за лентата с работно заглавие "Пътуване".

Сценограф на Копола в екипа

Сред екипа, който ще снима филма с Депардийо в Калояново, е още една известна личност от света на киното - сценографът Артуро Андреоли. Той е работил с много звезди от световна величина като режисьорите Франсис Форд Копола и Никита Михалков и актьорите Франко Неро и Марчело Мастрояни. Андреоли е участвал в подготовката за клипове на Лучано Павароти, Дзукеро и Стинг. Има ангажименти към сценографията на големи музикални фестивали и оперни концерти. Канен е да работи на много престижни сцени по цял свят.

Депардийо хапва сьомга
Актьорът изненада клиентите на баровско заведение в Пловдив и се щракна с фенове

Жерар Депардийо се оказа и любител на рибата. Актьорът, който в момента е в Пловдив за снимките на българо-швейцарската продукция с работното заглавие "Пътуване", цъфнал преди ден в "Рибарника" в квартал "Тракия". За изненада на клиентите в хитовото баровско заведение прочутият французин с руски паспорт хапнал обилно със суперапетит, съобщава "Под тепето". В компанията на българските му лични асистенти Жерар бързо погълнал няколко вида риба - дребна пържена, а след това и сьомга. Морските ястия гарнирал със салата, като пиел едновременно вода и сода "Михалково". След доброто хапване Депардийо не си поръчал десерт, а вместо това направо поискал сметката и сам я платил. Не отказал и няколко снимки с фенове. След това тримата, с госта на предната седалка, се натоварили на черна Е-класа, която потеглила в посока Родопите към с. Калояново, където са снимките на филма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай