7 концерта на Мирослава Кацарова

Джаз певицата обира овации из родината до края на септември

7 концерта на Мирослава Кацарова | StandartNews.com

След премиерата през април на Electronic Dreams сега Мирослава Кацарова стартира  лятната поредица концерти Electronic Summer. Те ще се проведат от юли до септември във Варна, Созопол, София, Пловдив, Казанлък и Благоевград. Това е седмата тематична програма на Мирослава Кацарова след Singin’n’Swingin’, Cinema, Blue Moon: Songs of Billie Holiday, Desafinado LIVE, The New Standards и April in Paris.  Тя и триото на Мирослав Турийски създават представление, фокусирано върху хибридната изказност и взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства. Съчетанието е своеобразна тенденция в съвременната музика, производна на джаза. Мирослава Кацарова създава музикален наратив от нови и реаранжирани пиеси със специално внимание върху паузите, простора между тоновете, електронните и акустични детайли. Сред новия ѝ репертоар са двете авторски композиции на Мирослав Турийски по нейни текстове – „Пробуждане“ и „Теменужена“. Програмата на концертите включва изпълнения от предишни албуми на Мирослава Кацарова като „Иронично“ (по нейн текст и музика), „Парфюми“ (по музика на Веселин Веселинов-Еко и нейн текст), „Музика, мартини и дим“, „Бяло в бяло“  (отново по нейн текст и музика на Румен Тосков-Рупето)... От песенната традиция на XX век Мира избира песни на „Бийтълс“, Ленард Коен и Луис Бонфа. Сред акцентите е пиеса на един от най-успешните и значими европейски джаз музиканти на миналия век – шведският композитор и пианист Есбьорн Свенсон.

Темите са претворени в разпознаваемата стилистика на съвместната работа между Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски. За смесването на електронно и акустично звучене ключово значение има и работата на още двама музиканти: Александър Леков (басет и бас китара) и Младен Димитров (барабани и програминг).

Визуалната среда на концертите ще бъде произведение на изкуството – образен разказ, вдъхновен, посветен и специално създаден за тази концертна програма. Негов автор е фотографът Павел Червенков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай