150 събития в 16 града в Нощта на театрите

За шеста поредна година у нас ще има Нощ на театрите

150 събития в 16 града в Нощта на театрите | StandartNews.com

150 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, изложби, “отворени врати” и театрални пътешествия зад кулисите, както и  богата детска програма, ще има в Нощта на театрите на 17 ноември.

Това е шестото издание на Нощта в България, в София инициативата е част от Календара на културните събития за 2018 г. на Столична община. Нощта на театрите се отбелязва едновременно в 11 европейски държави.

В  Народния театър и в Операта посетителите ще могат да си направят разходка. Фен обиколките зад кулисите на най-големия театър у нас ще се проведат в рамките на два дни -17 ноември, събота, и 18 ноември – неделя. Няколко тура „Операта отблизо“ ще срещнат зрителите с вълшебни места, както и с тънкостите в сценографията, сценичния грим и премиерата на „Симон Боканегра“.

„За първа година ще има открито 6-часово студио, което ще се излъчва на живо във фейсбук страницата на Нощта - всички посланици ще се включат и ще отговарят на въпросите на зрителите”, обясни Иван Бърнев в предаването „Тази сутрин” по bTV. Поредица от видеа ще покажат живота на актьорите през техните собствени очи.

Актрисата Силвия Петкова сподели, че в театър „София“ ще има дискусия с публиката на тема какво и как се случва, преди едно представление да стигне до зрителите си. „Идеята, която имаме, е да срещнем публиката с няколко звена от театъра: един драматург – Оля Стоянова, един режисьор – Стоян Радев, един сценограф – Борис Далчев и една актриса – мен“, уточни Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай