150 000 гледат онлайн Софийската опера

Още хитове за виртуалния уикенд на меломаните

150 000 гледат онлайн Софийската опера | StandartNews.com

Софийската опера се радва на изключителен интерес от своята публика и продължава да привлича и нови почитатели от цял свят на официалния си сайт: http://www.operasofia.bg , Facebook и Youtube. 150 000 зрители са гледали досега онлайн хитовете в „SOFIA OPERA PEARLS STREAMS“ – инициативата, създадена по идея на режисьора Пламен Карталов, директор на националната трупа. Показаните спектакли до този момент са седем - оперите „Борислав“ от маестро Георги Атанасов, „Дон Кихот“ от Жул Масне, „Джоконда“ от Амилкаре Понкиели, „Трубадур“ и „Набуко“ от Верди, балетите – „Корсар“ от Адолф Адам и „Баядерка“ от Лудвиг Минкус - все перли от богатия репертоар на театъра. Наред е балетът "Жизел" на Адолф Адам с Марта Петкова, Емил Йорданов, София Цуцакова, Боряна Петрова, Джон Абенанти, Венера Христова, Памела Пандова. Диригент - Борис Спасов, постановка и режисура Петър Луканов. Записът е от 27 октомври 2019-а.  

В събота, 4 април, от 17 часа – балетът "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус със звездите на Болшой театър  Екатерина Крисанова и Иван Василиев и солистите на Софийската опера  Цецо Иванов, Боряна Петрова, Венера Христова, Памела Пандова, Милена Тодорова, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Ивана Харизанова. Диригент Павел Клиничев от Болшой театър, постановка и режисура Петър Луканов. Записът е от 19 октомври 2019-а.

В „Атила“ от Верди – неделя, 5 април, 16 часа – пеят Орлин Анастасов, Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Пламен Папазиков... Диригент е Алесандро Санджорджи, режисьор е Пламен Карталов. Записът е от 2011-а.

Хилядите коментари на публиката са в целия спектър от емоции – от благодарност до инстински възторг от играта на артистите, от диригентите, режисурата, сценографията, костюмите, от възможността зрителите да се докоснат до вълшебствата на оперното и балетно изкуство в кризисната ситуация.

Българската опера „Борислав“ беше гледана от 28 000 и достигна до 79 479 души.  Вторият спектакъл, балетът „Корсар“, показа, че все повече млади хора прекрачват онлайн прага на Операта. Операта „Дон Кихот“ на Масне по Сервантес с режисьор Пламен Карталов с Орлин Анастасов и Венцеслав Анастасов е гледана 11 години след премиерата си от меломани на възраст между 35 и 44.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай