100 кила е лидер в мрежата

Милена Филева, Ангел и Моисей водят с най-успешни дебютни парчета

100 кила е лидер в мрежата | StandartNews.com

София. Нови БГ хитове загряха страстите в родните клубове, но се оказва, че ги слушат и в странство. В световната видео мрежа youtube клиповете на нашенските звезди генерират милиони преглеждания и положителни коментари. С всяко следващо изпълнение музикантите ни дават все по-сериозна заявка, че един прекрасен ден и тукашната сцена може да пръкне феномен като Gangnam style.

Най-гледан в междуконтиненталното пространство е колоритният рапър 100 кила. Известната му песен "Аз съм 6", в която е в колаборация с DJ Diamondz, има над 6 милиона за около седем месеца. Рефренът "Целувки за тебе, тебе, тебе и тебе" е впечатлил толкова силно меломаните, че те, без да се замислят, пишат коментари като "Килата заслужава 100 000 000!!!". Фенове от други държави също харесват ритъма на "Аз съм 6": "Това е толкова добро, но не знам какво се пее." Ако зрителите минат 7 милиона, все едно че го е гледала цяла България. Видеото е режисирано от Йордан Ангелов, а музиката и аранжиментът са на DJ Diamondz и 100 кила, който се изявява и като текстописец.

Вторият най-гледан клип на 100 кила в мрежата е този към песента му с Лора Караджова "Цяла нощ". Събрал е рекордните 5 225 968 гледания, като с всеки час те стават все повече. Недоброжелателите на рапъра се оказаха много активни в коментарите - те го нарочиха, че е от ромски произход, като че ли това е престъпление. Феновете обаче отвърнаха, че не цветът на кожата има значение, а качеството на продукцията. Текстът на песента отново е на 100 кила, а за музиката той е работил с Бобо. Аранжиментът е на Стефан Симеонов.

"Аз съм Килата, аз съм тоя, дето влиза с вратата" е рефрен от песента System, която излезе като част от саундтрака към българския филм "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела", а режисьорът на филма Георги Костов е мейкър и на видеото. System е по текст на 100 кила, а за музиката си е партнирал заедно с Freerun Boy. Някои строфи често са публикувани из социалната мрежа. Гледанията наброяват 3 142 771.

Сред хитовете, разбили клубовете, е и "Баш Майсторската" - на Били Хлапето, Лексъс и Dim4ou. Гледали са го над 4 700 000 пъти, коментиран е като "едно от най-яките парчета". Провокативният клип дава заявки съвсем скоро да удари петте милиона. Музиката е на Били Хлапето, а за текста е организирана цялата компания.

Миналогодишното парче, което ни убеди, че ще го пеем години наред - "Дим да ме няма" в изпълнение на Графа, Бобо и Печенката, се нарежда до най-гледаните клипове с над 4 500 000 преглеждания. Щраусите непукисти от видеото на Васил Стефанов са станали толкова известни, че са привлекли и потребители сред съседите ни югозапад. Интересното в коментарите е, че по повод на "Дим да ме няма" отново се появява "дебатът" за "Пиринска Македония". Но е факт, че настроението от яката песен някак подминава "споровете" - музиката и текстът са на Графа.

Dim4ou се завръща в класацията с общото си парче с F.O. - Big Meech. Слушатели от целия свят са впечатлени от басовете, с които песента разбива дискотеките. Въпреки че отново не разбират текста, румънци и немци признават качествата на хита.

Колаборацията между Лора Караджова и Кристо "Оставам тук" също е сред известните български парчета. С 3 124 667 преглеждания песента се превърна в един от големите летни хитове на 2012-а. Музиката е създадена от Symphonics, а текстът е на Бобо и Кристо, който се изявява и като режисьор на видеото с Джонас Тоукингтън. "Аз оставам тук, вкусен е животът с теб" кара хиляди българи по света да си спомнят колко им липсва родината, което личи и от коментарите.

Дебютният хит на Ангел и Моисей "Кой ден станахме" вече генерира над 2 600 000 преглеждания. За него те извикаха като гост-изпълнител Криско. Видеото, режисирано от Радостин Събев-Шошо, утвърди хитовия потенциал на песента и я превърна в едно от събитията на лято 2012. Музиката и аранжиментът са на Криско и Моисей, а текстът е на Криско, Ангел и Георги Николов.

"Министър на веселието" постави началото на тазгодишния летен сезон. Криско, Бобо и Лора Караджова вече натрупаха 2 628 151 показвания. Музиката и текстът са на Криско, а коментарите гласят: "Издирват се Криско, Бобо и Лора - виновни за кризата в чалгата". Те са в унисон със затворническото видео.

Финалистката от "Х фактор" Михаела Филева, чиято кариера набра звездна скорост след музикалното реалити, вече има своя 2 496 943 преглеждан клип. Той е към песента й с VenZy "Опасно близки", която много от феновете поискаха да изпратят на "Евровизия", макар и дори да не бе явена на предварителната селекция. Музиката и текстът на разбиващия хит са на Графа, който е продуцент на младата амбиция. Видеото на Васил Стефанов впечатли с интересните светещи ръкавици и опитните танцувални възможности на Михаела.

Песента на Ice Cream "Те карам да вибрираш" набра цели 2 346 669 гледания на своето секси видео. Под проекта се подписват Дани, групата и режисьорът Малин Миланов.

Много хора миналата година стегнаха багажа с песента на Играта и Лео "Айде на морето". Парчето имаше над 2 117 000 гледания, а коментарите са: "От такава хубава песен как да не ти се доходи на море?". Криско се завръща сред най-гледаните видеа с Drop Some - 2 105 380 пъти. Лафове като "Изнасилих риплей бутона" са често срещани по повод на парчето.

Култовата група "Ъпсурт" няма как да не е сред най-гледаните. Нейният хит "Звездата" има над два милиона потребители - музиката е на Бат Венци, текстът е на Ицо Хазарта, а режисьор на секси видеото е Валери Милев. В песента за малко участва и Лора Караджова. Признатата за класика тяхна песен "3 в 1", включваща позабравената Галка от "Каризма", също е сред най-гледаните видеа, достигайки 1 801 646 гледания. "Пием, пеем, пушим, 3 в 1" е с Милен Цветков - истинска класика. Режисьори са Стоян Радев и Владо Михайлов. Според слушателите "Ъпсурт" са поставили основи, върху които всеки може да надгражда.

Макар и да нямаме кой знае какви успехи на "Евровизия", видеото на Поли Генова, с което през 2011-а се яви на надпреварата - "На инат", вече има 1 779 769 въртения. Композитори и текстописци са Себастиан Арман, Борис Миланов и Дейвид Бронер. И въпреки че отпадна на втория полуфинал и достигна едва 12-о място, феновете са категорични - парчето заслужава по-добра съдба. Те искат Поли да опита на "Евровизия 2014".

Екипът на Слави Трифонов също не остава извън списъка с милиони пъти гледани клипове. Първият от тях е песента на продуцента и Нели Петкова "Това е", хванала 1 670 166 преглеждания. В изпълнение на Слави и "Ку-Ку бенд" е и една от най-красивите народни песни "Йовано, Йованке" - 1 069 042 преглеждания, а клипът към нея, посветен на Първата световна война и падналите българи на фронта край Дойран, е истинско кино.

Дуетът на Били Хлапето и Михаела Филева "Когато ти трябвам", който грабна вниманието на меломаните, вече има 1 639 854 показвания. Музиката и текстът са на Били Хлапето и Графа, а Михаела Филева направи своя дебют. "Когато ти трябвам, звънни ми" дълго време беше хит в дискотеките, осигурявайки на изпълнителите си амбициозни кариери.

Невена Цонева, нашият първи "Музикален идол", се явява сред най-гледаните със своята песен победител, а именно незабравимата балканска версия на песента на Уитни Хюстън I Will Always Love You. Тя е събрала над 1 400 000 преглеждания, осигурявайки й победата на първия сезон от музикалното риалити.

Българските балади също са сред предпочитаните клипове в youtube. Незабравимата песен на Мариана Попова и Орлин Горанов "Чуй ме" плени слушателите си и си заслужи 1 209 690 преглеждания. Парчето е по текст на талантливата Мариана, а музиката и аранжиментът са на Красимир Гюлмезов. "Убиваме с любов" на Миро също е от най-гледаните - 1 093 632 преглеждания. Чужденците, коментиращи изпълнението, толкова харесали музиката, че искали да преведат и текста. Родните форумци обаче са категорични, че думите могат да се преведат, но песента вече няма да е същата. "Няма как да се усети толкова силно, ако не е на български", отсичат те. "Убиваме с любов" е по музика на Миро, а за текста той си е партнирал с Деана Михайлова и Мишо Михайлов. Красивото видео е дело на Силвестър Лолов.

Андреа е номер 1 в поп фолка. Дуетът й с Кости "Употребена" има близо 29 000 000 гледания. Във видеото, с което русата амбиция разбива конкуренцията, се снима и нейната добра приятелка, плеймейтката Николета Лозанова. За изработката на клипа е отговорен Людмил Иларионов. Макар и гледан от милиони хора, според youtube клипът може да е неподходящ за по-малките зрители и за това видеомрежата изисква да се регистрираме в сайта, за да потвърдим възрастта си. Може би горещи сцени с Андреа и Ни Ло са стреснали youtube и оттам са наложили ограничения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай