Татко искаше да станем лекари или адвокати

Татко искаше да станем лекари или адвокати | StandartNews.com

Тримата готвим грандиозно шоу, сподели специално за "Стандарт" световноизвестният музикант и актьор

Хулио Иглесиас-младши е първородният син на световноизвестния властелин на баладите и по-голям брат на Енрике, с който са много добри приятели в живота и на сцената. След миналогодишната си визита в София като гост на концерта на баща си в Арената сега младши се завръща в столицата ни с ексклузивно латино шоу в компанията на венецуелския музикант Маноло Алаието. С тях пред публиката ще излезе Дани Милев със своя бенд. Зрелището вече обиколи САЩ, Европа и Русия. Днес в "София лайв клуб" събира фенове от 20 часа, организатор е "Жокер медия".

Джуниър е роден в Мадрид - негова майка е телевизионната водеща и модел Изабел Прайслер, братовчедка на Стив Маккуин и настояща съпруга на писателя Марио Варгас Льоса. Когато е на 10, притежателят на "Грами", автор на 80 албума, продадени в 300 милиона копия, и красавицата от малкия екран се развеждат. Иглесиас-старши отвежда момчето си в Маями.

Джуниър е женен за белгийския модел Шарлийз Верхарт. Двамата сключват брак в Мадрид на емоционална и романтична церемония. Красивата булка е облечена в зашеметяваща дантелена рокля на каталунския фешън гигант "Проновиас" с четириметров воал. Хулио-младши започва кариерата си като актьор и тв водещ в собствено шоу "Mosaico" по Latin American TV. Страстта му към музиката надделява над увлечението му към филмовото изкуство и сега той е изцяло отдаден на проектите си. Има дуети с известни артисти, между които е и приятелят му Снуп Дог с формацията си "Латин ловърс". В момента Хулио-младши се е концентрирал над работа за самостоятелна продукция.

- Хулио, спомняте ли си мига, в който запяхте за първи път?

- Бях съвсем малък. Непрекъснато слушах музиката на баща ми. Израснал съм с нея. Въобще музиката никога не ме е напускала. Винаги е била част от моя живот. Бях на 18, когато вече започнах да композирам и да създавам песни. Още тогава бях решен да се отдам на това изкуство. Пиша не само музиката, но и текстовете, които са доста лирични. Обичам да работя с колеги - това ме обогатява, а крайният резултат е много добър. Огромна наслада е да създавам парчета. Когато става ясно, че се превръщат в хитове, усещането е неописуемо.

- Кога се качихте за пръв път на сцената?

- Беше много отдавна. Още бях дете. Баща ми беше винаги на път. Понякога ме вземаше със себе си на турнета. Още като малък обикалях цяла Европа по време на гастролите му. Качваше ме и на сцената заедно с него. За първи път ме издърпа да пея до него през 1980 г. в Хирошима. Бил съм на седем. Честно казано, тогава се притесних. Не ми хареса идеята.

- Какво още си спомняте от артистичното си детство?

- Беше интересно и прекрасно. Когато растеш в артистична среда с родители като моите, няма как да ти е скучно.

На гости ни идваха Майкъл Джексън, Даяна Рос, Доли Партън

и много други.

- Имате опит като модел и актьор...

- ... Но обожавам музиката. Чувствам се благословен в това, което върша. Не си представям изобщо и един ден без музика, без творчески процес. Най-вече се забавлявам от работата си - тя ме разтоварва. Въпреки че никога не съм изморен. Точно музиката дава възможността да споделиш най-силно своите емоции с публиката. Признавам, че съм опитал актьорството. Дефилирах и като модел, но най-много и истински ми се занимаваше с музика. Издадох първия си албум на английски през 1995-а - Under my eyes. Компилация от рок и соул. Следващите ми два диска бяха на испански. Междувременно се снимах в сериали в родината си. Телевизията ми допадаше. Хубаво е да си актьор всеки ден. Това мотивира да си непрекъснато в суперформа.

- Възприемате ли баща си като първоучител? Каква роля изигра той в кариерата ви?

- Той ми предаде своята страст към пеенето. Въпреки че рядко пееше вкъщи. Спомням си, че бях на 12, когато на един от концертите му фенките до такава степен бяха луднали по него, че си сваляха сутиените и ги хвърляха към сцената. Виждах тази невероятна енергия и страст, кипяща на сцената. И въпреки че като малък мечтаех да бъда пожарникар, после - футболист, в крайна сметка реших, че трябва да стана певец като татко. Публиката и общуването с нея бяха много изкушаващи. А що се касае до влияние на баща ми върху формирането ни като личности, то той винаги е искал с Енрике да станем лекари или адвокати. Но татко

не е от хората, които дават съвети

Винаги ни е подкрепял, когато сме искали да правим каквото и да било. Енрике тръгна веднага по стъпките на баща ни. На мен ми трябваше повече време, за да го осъзная и сторя. Харесва ми това, което правя. Иначе щях да се занимавам с нещо друго, но определено музиката надделя.

- Не е лесно да си дете на известна личност. Не се ли чувствате непрекъснато в сянката на баща ви?

- Изключително се гордея с всичко, което правят баща ми и брат ми Енрике. Но не бих казал, че съм в сянката на Хулио-старши. Всеки един от нас е творец - и хвърля собствена сянка. Защото над него грее определеното му слънце. Миналата година пях като гост на концерта на баща си в София и съм убеден, че публиката е разбрала - ние сме различни като изпълнители, като артисти. Независимо, че носим една и съща фамилия. Много пъти съм излизал на сцената с татко и сме гастролираме в десетки страни. Но никога не съм се чувствал в сянката му. Напротив - всеки от нас радва феновете със собственото си "аз". Аз пея и балади, и латино, но повече поп. Мнозина ме оприличават с Джордж Майкъл. Чувал съм подобни сравнения и те ме ласкаят. Истината е, че не се влияя от никого. Имам си собствен стил. Но не мога да отрека, че ми е въздействала музиката на Стинг, Брайън Адамс и Майкъл Джексън. Слушам хип-хоп и денс. Често слушам албумите на татко - в зависимост от настроението. Но изпълнявам музиката така, както я усещам аз.

- В момента с баща ви правите голямо турне. В кои страни гастролирахте вече?

- Да, наистина обиколката ни е сериозна. Имахме страхотни концерти в Румъния, Полша, Испания, Холандия, Русия, стигнахме чак до Австралия. Сега сме в САЩ. Луднали сме направо, работим нон-стоп.

- Кога светът ще види и чуе тримата Игласиас на една сцена?

- О, и това ще стане. Този проект е в плановете ни. Работим над него. Скоро, съвсем скоро светът ще види и ще чуе нещо грандиозно - най-страхотното шоу на тримата Иглесиас.

- Какво ви впечатли в страната ни миналата година?

- Най-много ме впечатли вашата публика - приятелски настроена, топла, емоционална. Разгледах и София - красив град. С нетърпение чакам края на седмицата, за да му се наслядя отново.

- Изглеждате прекрасно. Каква е тайната ви - как се поддържате, за да бъдете в толкова перфектна форма?

- На 43 съм и се чувствам страхотно. Според мен

всичко е в гена

Този на майка ми е много силен. Поддържам форма с много спорт - най-вече на открито. Играя футбол, тенис, баскетбол, карам ски, сърф, падълбординг. Хапвам най-вече риба и зеленчуци.

- Този път ще доведедете ли красивата си съпруга Шарлийз Верхарт в София?

- Тя е идвала в България преди много време, но сама - и също е много впечатлена. Но сега ще дойда без нея - заета е с други ангажименти. Но следващия ще бъде с мен.

- Тя ревнува ли от милионите фенки?

- Не. Имам уникалния късмет да се оженя за много красива и много умна дама. Тя е широко скроена. Ако беше ревнива, не би могла да живее с личност като мен. Страхотна е - отлично ме разбира.

- С какво ще изненадате утре българските фенове?

- Добре го казахте: Изненада! Подгрявам само в "Стандарт" - публиката ще се наслади на феноменално шоу, пълно с енергия и танци. На сцената с мен ще излязат венецуелският изпълнител Маноло и бендът му. Ще представим кавъри и мои авторски парчета - най-доброто от латино репертоара, евъргрийни.

Мир и любов цари в династията

В основата на династията Иглесиас естествено, че е Хулио старши - таткото, чийто живот определено напомня на сценарий за сапунен тв сериал. Роден е през 1944 г. в Мадрид. Въпреки, че не се прехласва особено по ученето, записва право. В университета се запалва по футбола и става вратар на "Реал"(М). По това време посещава за първи път България. Пет години тренира, предсказват му бляскава спортна кариера. Но фортуната му изиграва номер. Автомобилна катастрофа го заковава 20 месеца неподвижен. Възстановява се, но с футболната му слава е приключено. В болницата написва песента "Животът продължава", с която през 1968-а печели фестивала в испанския курорт Бенидорм. Оттогава звездата му на артист не залязва. Жени се за Исабел Прейслер, от която има три деца - Чабели /3 септември 1971 г./, Хулио Хосе /5 февруари 1973 г и Енрике /8 май 1975 г./. През 1978 г. вече многодетният татко се развежда и остава да живее в Маями. Екссъпругата му в момента е безусловната светска дама номер едно в Испания и хонорарите й за присъствие на всяко събитие или в рекламен спот конкурират тези на най-актуалните мегазвезди. Изабел е братовчедка на Стив Маккуин и настояща любов на писателя Марио Варгас Льоса.

Въпреки законните бракове и чадата от тях, за Хулио са разпространявани какви ли не легенди. А трайният имидж на истински испански мачо превръща Иглесиас старши в желан обект на много голяма част от доближилите се до него жени. Според неофициалните и непотвърдени от певеца "статистики" през обятията му са преминали най-малко 3000 жени. Укротява го холандката Миранда Рийсбургер, която му ражда още четири деца - Мигел Алехандро (7 септември 1997 г.), Родриго (3 април 1999 г.) и близначките Виктория и Кристина (1 май 2001 г.). Братята и сестрите се обичат и редовно комуникират помежду си. Голямото семейсто Иглесиас се радва на прекрасни отношения основани на взаимното уважение и любов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай