Йордан Цонев: Нищо в парламента не става без ДПС

ДПС е интелект, опит и сила, заяви зам.-председателят на партията

Йордан Цонев: Нищо в парламента не става без ДПС | StandartNews.com

Нищо в българския парламент не става без ДПС! ДПС е интелект, опит и сила! Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, водач на листата на Движението във Велико Търново, по време на предизборна среща в старата българска столица. В събитието участваха още лидерът Мустафа Карадайъ, лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.

ДПС най-сериозната партия, подчерта Йордан Цонев.

Две години няма мнозинство, няма правителство. Но в тези две години, въпреки тежките думи, които се изричат срещу нас, въпреки езика на омразата, който продължава и е характерен за български политически живот с изключение на нашата партия, нищо в българския парламент не става без ДПС, нищо, категоричен бе зам.-председателят на 48-ото НС.

В тези две години: започва да се прави бюджет - без ДПС не става, започват да се гледат важни закони за компенсациите на бизнеса, на хората, за преодоляване на кризата - без ДПС не става ДПС, продължи Цонев.

Уверявам ви, че не става въпрос за гласовете на ДПС. Става въпрос кой да менажира процесите. А процесите ги менажираха хората от ДПС, подчерта зам.-председателят на партията.

В нашата стая идваха депутати от всички парламентарни групи. По телевизията и от микрофоните на трибуната се кълнат колко сме били лоши, а после кротичко влизат в нашата стая – може ли да поговорим. Това е ДПС. ДПС е интелект, ДПС е опит, ДПС е сила! ДПС е абсолютно непреодолим фактор в българската политика, заяви Йордан Цонев.

Трябва да сте горди с нашата партия, дори когато не сме в управлението, дори когато говорят по наш адрес лоши неща. Говорят, защото така са свикнали, защото нямат философия, защото нямат лице. Тяхното лице е да говорят срещу, каза още Йордан Цонев.

Дали ще има правителство България в следващия парламент или не, зависи от ДПС. Ние ще направим всичко възможно да има правителство, увери водачът на Търновската листа.

Много е трудно да обясниш на външен наблюдател как с 35 - 40 депутати ще наложиш волята си пред 240. Това става с можене, с авторитет на всички нива, с експертиза, с визия за бъдещето, с лидери които знаят, какво и как да направят. Това е нашата партия. Затова сме толкова силни, затова ги дразним, заяви Йордан Цонев.

Имаме самочувствие, имаме сила, имаме връзка с вас, знаем какво правим. Имаме представителство на всички нива, уважавани сме в Европа, уважавани сме във Вашингтон, уважавани сме в Анкара, уважавани сме в Атина, уважавани сме навсякъде, обобщи Цонев. И призова съпартийците си да работят така, че ДПС отново да има двама народни представители от Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай