Важна новина от МВнР за избирателните секции в чужбина

Във ведомството вече са получени бюлетините и изборните книжа

Важна новина от МВнР за избирателните секции в чужбина | StandartNews.com

Окончателният брой на изборните секции в чужбина ще бъде 755. За вота на 2-ри октомври те ще са с 4 повече от последните избори през ноември миналата година, информира БНТ.

От външното министерство увериха, че е спазен крайният срок за образуване на секции и качването на адресите им в сайта. Във ведомството вече са получени бюлетините и изборните книжа. Броят им надвишава 700 хиляди, каза председателят на работна група "Избори" във ведомството Иван Кондов.

"Предстои да получим и машините. За нас е много важно кога точно ще ги получим, защото тяхното изпращане винаги представлява доста сериозен логистичен проблем. Говорим за, поне до момента ЦИК е решила да бъдат изпратени 525 машини в 290 секции. В 235 от тях ще се гласува с две машини. В останалите 55 с по една. Вчера в ЦИК приключиха консултациите с политическите партии. Става въпрос за назначаване на членове на СИК. Партиите дадоха заявки за малко на 1800 членове от общо 4200, което е доста съществен брой", обясни Иван Кондов - постоянен секретар и председател на работна група "Избори" в МВнР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай