Вторник,

Стефан Янев:Първи върнахме в политиката думите диалог и взаимодействие

От: СТАНДАРТ -
957
Стефан Янев:Първи върнахме в политиката думите диалог и взаимодействие
A
A
A

„Листата ни в Сливен е от хора с биографии и авторитет. Ние върнахме в политиката думи като „диалог“, „взаимодействие“ и „решения в името на хората“. Тези думи днес се ползват от всички – значи сме на прав път“, заяви лидерът на партия Български възход Стефан Янев пред съмишленици и симпатизанти в Сливен. Янев подчерта, че местната организация е избрала за място на срещата 100-годишно читалище. Читалищата са онези институции, които пазят традициите и културното наследство на предците ни. Радостен съм, че ние като партия правим всичко възможно читалищата да се развиват и да останат в бъдещето. Ние, българите, трябва да вървим напред обединени от традициите, които са ни запазили като нация през многовековната ни история. Това е смисълът, който отправяме към нашите последователи и симпатизанти, защото вярваме, че опитът от миналото, мъдростта на българския народ пренесена през вековете, трябва да ни водят към развитие и напредък, каза още Янев.

„Ние не сме в криза, а в демографска катастрофа. Над 2 млн. българи живеят зад граница, това е геноцид. Колкото повече разумни и диалогични политици има, толкова повече ще живеем по-добре и хората ще се връщат в родината си“, каза Георги Балабанов, водач на листата на Български възход в Сливен. По думите му България днес има нужда от нова социална политика, чрез която да  изградим високообразовано, съзидателно, солидарно и здраво общество, в което да се развиват децата ни.

В заключение Стефан Янев отбеляза, че само работещо правителство и работещ парламент ще изведат България от кризата. Трябва да се направи усилие да се намери съгласие по важните за страната теми, заяви той.

На събитието присъстваха и отправиха приветствия към гостите водачите на листите на Български възход в Стара Загора, Шумен, Ямбол и Бургас. Срещата в препълнената зала на читалище „Зора“ завърши с концерт на оперната прима от Сливен Даниела Дякова и триото тенори „Уникалните гласове“.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com