Спас Абрашев: Партия МИР предлага единни обществени етични правила

Неговата лична кауза в политиката е България да се превърне в силна социална и индустриална държава

Спас Абрашев: Партия МИР предлага единни обществени етични правила | StandartNews.com

„Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния  гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности. Именно затова партия МИР предлага да се изготвят и да се приемат единни обществени етични правила и норми. Те трябва да са в основата на правната система на държавата и на новия Обществен договор, в който да бъдат заложени новите принципи за промяна на Конституцията. Новия Обществен договор да бъде широко обсъден и приет чрез национален Референдум и едва след това да той да залегне в проект за нова Конституция“. Това заяви Спас Абрашев, който е водач на листата на партия МИР в Пловдив област. Той е юрист и икономист и има придобита бакалавърска степен по специалност „Застраховане и социална политика“ от УНСС. Има богат опит като правен съветник в канторите на столични адвокати и нотариуси и е специализирал криминалното право, като желанието му в бъдеще да обучава младите юристи в тази област.

„Партия МИР предлага също така в новия Обществен договор, а след това и в новатаКонституция на България да се гарантират от държавата – права набезплатно образование и медицинско обслужване, на жилище, на чистаоколна среда, на реален средноевропейски стандарт на живот, както ипериоди на почивка и отдих за всички граждани. Само чрез тези промени в Конституцията на България ще могат да се създадат условия за генериране на високи приходи от производствена и търговска дейност, с които държавата справедливо да осигури достоен живот за всички български граждани, особено на пенсионерите, социално слабите и хората в неравностойно положение. Само променя на Конституцията в частта ѝ за правата на гражданите може да гарантира връщането на нормалността в страната“, заяви още водача на листата на партия МИР в Пловдив област Спас Абрашев.

Неговата лична кауза в политиката е България да се превърне в силна социална и индустриална държава със силно развито земеделие, селско стопанство, туризъм и логистика, нещо за което според Абрашев страната ни има всички дадености.

„Аз съм от поколението на българския преход по време на който нямаше справедливост и една от основните цели на партия МИР е да върнем справедливостта и отстояването на националния ни интерес. Едно от нещата за които ще работя и боря в политиката е безплатното и навременно медицинско обслужване за децата и възрастните хора, както и за създаване на благоприятни условия за работа на малкия и среден бизнес в страната. Партия МИР ме привлече, основно с това, че в състава и са включени млади и можещи хора, с идеи, знания, опит и експертиза. Партията залага на нов и коренно различен модел на правене на политика чрез диалог и визия за бъдещето. Именно модерният начин на мислене с реални и постижими политически планове, могат да доведат до промяна на политическото статуквото в България“, беше категоричен Спас Абрашев.

Според него справедливост и свобода в обществото може да има само тогава, когато всеки е справедлив еднакво както към себе си, така и към другите.

„Напълно осъзнаваме, че светът е пред прага на кардинални промени в своето устройство и бъдещо развитие. В редица случаи, особено през последните столетия, тези промени са преминавали през катастрофални войни и революции. Мислещите и достойните българи,  трябва да направим всичко възможно както в българското общество, така и в Европа и света да се избегнат фаталните последици от сблъсъка между силите на доброто и злото, между парите и духовността, между властолюбието и честното служене на идеала. Всеки проблем трябва да се решава чрез диалог и в полза на обществото. С личния си морал и действията си ние от партия МИР ще бъдем реален пример за успеха на нашата кауза – силна и преуспяваща Родина и българска нация“, заяви още Спас Абрашев и призова българите да подкрепят партия МИР с номер 16 в бюлетината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай