Вторник,

Симеон Славчев: Партия МИР се бори за българско, а не за евроатлантическо мнозинство в парламента

От: Стандарт -
466
Симеон Славчев: Партия МИР се бори за българско, а не за евроатлантическо мнозинство в парламента
A
A
A

„В България постоянно се говори за евроатлантически ценности и евроатлантическо мнозинство, което да състави правителство. Партия МИР се бори за българско мнозинство в парламента, което да защитава националните интереси на България и традиционните български, семейни и християнски ценности. Почти няма политик в България, който да не дава Швейцария като пример за успяла и просперираща държава. Никой политик, обаче не казва, че успехът на Швейцария се дължи основно на две важни неща: неутралитет и постоянни допитвания до народа. Целта на партия МИР е да постигнем тези две важни за успеха на България неща – неутралитет, което означава България и Черноморският регион да бъдат зона на мира, както и българите пряко да участват в управлението на страната чрез провеждането на постоянни местни и национални референдуми.“ Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че партия МИР е обединила експертния потенциал на българската нация и има конкретни решения на всеки един от проблемите на българското общество и на всяка една от кризите в страната.

„Инфлацията е резултат от повишаване цените на горивата и електроенергията, както и от спекулата с цените. За да овладеят и спрат покачването на цените и инфлацията,  партия МИР предлага три конкретни решения. На първо място България да вземе стратегическо решение за развитие на ядрената енергетика, защото тя е най-евтина. Това означава да се изгради 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй" и да се построи АЕЦ "Белене". На второ място да се приеме закон срещу спекулата на цените, в който да се запише, че при доказана спекула от страна на търговци или производители тяхната печалба се конфискува в полза на държавата. Партия МИР предлага също така правителство незабавно да договори с всички хипермаркети замразяването на цените на стоките за минимум 3 месеца, както направи вече правителството на Франция. Всички тези мерки ще спрат обедняването на българския народ и ще свалят инфлацията и цените на електроенергията и стоките“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той предложи експерти от всички сфери заедно с браншовите организации да изготвят Национална програма за възстановяване и устойчиво развитие на България, в която да се разпишат както в краткосрочен, така и в дългосрочен план как ще се развиват всички секторни политики в страната.

„Партия МИР предлага тази Национална програма да бъде подложена на широко обществено обсъждане и да бъде приета с национален консенсус от всички партии, граждански, неправителствени, браншови, работодателски и синдикални организации и тя да стане задължителна за изпълнение от всяко българско правителство и то да няма право да се отклонява от нея. Само по този начин България ще може да излезе от политическата, икономическата, социалната и моралната криза и в страната ни да има сигурност и стабилност и дългосрочна и устойчива визия“, каза още Симеон Славчев. Той призова БНТ, всички национално отговорни партии и организации и цялото българско общество да се обединят около промяна на Изборния кодекс за недопускане за участие в изборния процес на хора и партии, които проповядват фашизъм и използват езика на омразата, за да разделят целенасочено българското общество.

„Абсолютно недопустимо е в изборния процес да участват хора, които доказано са осъждани за хулиганство, насилие и неспазване на обществения ред и такива, които носят фашистки символи и провокират разделение и омраза в българското общество и рушат етичните правила и норми“, заяви Славчев. Почувствал се засегнат тези думи, Боян Расате започна да обижда Славчев и провокира скандал в студиото на „Панорама“. Славчев запази самообладание и не влезе в обидния тон на Расате и му каза, че само човек, който няма аргументи и решение на нито един от проблемите на страната и българските граждани може да обижда и да се държи по този начин.

„Няма нито едно доказателство в света, че мир се постига чрез оръжие. Напротив, доставянето на оръжие е път към нови жертви, ново ожесточение и продължаване на войната. Мир се постига с разум, диалог и само и единствено с мирни средства, а не чрез предоставяне на оръжие“, каза Симеон Славчев в отговор на въпрос на водещия Бойко Василев каква е позицията на партия МИР за доставянето на оръжие на Украйна.

Славчев призова българското общество да спре да се обижда и мрази заради чужди грешки и кауза, а България да изпълни своята историческа роля и да инициира и да поиска от Европейския съюз и НАТО на територията на страната ни да се проведат мирни преговори между Русия и Украйна.

„Крайно време е обществения интерес да застане над личния и партия да се обединим около каузата да превърнем България в силна социална и индустриална държава със сериозно производство, земеделие, животновъдство и туризъм, нещо за което имаме всички природни дадености“, беше категоричен лидерът на партия МИР Симеон Славчев.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com