Симеон Славчев: Партия МИР подкрепя справедливия протест на земеделските производители

Председателят на партия МИР призова всички българи да подкрепим и да бъдем солидарни с българските земеделски производители

Симеон Славчев: Партия МИР подкрепя справедливия протест на земеделските производители | StandartNews.com

Партия МИР подкрепя справедливия протест на земеделските производители, както и на всички животновъди и български производители. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев по повод протестите им заради силно влошената конкурентоспособност на българските земеделски производители поради вноса от Украйна.

„България доказано има най-плодородната земя в Европа и партия МИР застана и подкрепи „Плана Кумчев“, който ще възроди българското земеделие и за много кратък период от време ще подсигури продоволствената сигурност на страната. България има природни дадености не само да се самоизхранва и то на достъпни за българите цени, но и да изнася голяма част от произведената продукция. Партия МИР предлага развитието на земеделието и производството на български храни и стоки също да стане национален приоритет, защото продоволствената сигурност е част от националната сигурност на България“, заяви още Симеон Славчев.

Той е категоричен, че не може да внасяме всякакви стоки и храни от Украйна и други държави, а да не мислим за българското земеделие, животновъдство и за всички български производители.

„България незабавно трябва да иска да се спре за страната ни действието на регламента на Европейския съюз, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна. Българите искат да се хранят с български плодове, зеленчуци, яйца и хранителни стоки и то на достъпни за тях цени. За да стане това земеделието, животновъдството и селското стопанство, които са в основата на хранително-вкусовата промишленост трябва да се превърнат в национален приоритет и държавата да гарантира тяхното подпомагане, развитие и реализация“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него всички искания на земеделските производители не само трябва да бъдат чути, но и незабавно изпълнени.

„България трябва да поиска допълнителни мерки от Брюксел, защото не е нормално и приемливо държавите, които сме близо до конфликта в Украйна да плащаме тази изключително висока цена. Ако има солидарност, то тя трябва да бъде и към българските земеделски производители и това е тест за реакциите и начина на действие и мислене на Европейския съюз“, заяви още Симеон Славчев.

Председателят на партия МИР призова всички българи да подкрепим и да бъдем солидарни с българските земеделски производители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай