Петък,

Има ли натиск от САЩ? Петков проговори за коалиция с Борисов

От: Агенция Стандарт -
45967
Има ли натиск от САЩ? Петков проговори за коалиция с Борисов
A
A
A

Бившият премиер Кирил Петков коментира с кого може да се коалират от "Продължаваме Промяната".

"Ние научихме много тежък урок. Урокът е, че не трябва да имате троянски кон в коалицията, защото ако имате троянски кон в коалицията не можете да постигнете нещата, които искате. Затова в момента всички трябва да се фокусираме, да се мобилизираме за да имаме над 121 депутата, независими от задкулисието. Това означава ние, "Демократична България", БСП, но няма да направим безпринципни коалиции, няма да има Евроатлантически коалиции с ГЕРБ, независимо дали от Щатите, откъдето искат да ни се обаждат. Този тип компромиси няма да бъдат направени", категоричен бе Петков. На журналистически въпрос дали от Щатите са му се обаждали, той уточни, че "никой не му се е обаждал от Щатите"

Служебното правителство не трябва да изпуска търговете през септември за слотовете за газа, каза пред журналисти в Раднево бившият министър-председател. "Видяхте, че за 2 седмици успяхме да договорим слотове за първите два танкера. Говорих с енергийния министър на Гърция. Той ми сподели, че това което е очаквал – интензивни разговори с българското правителство, не се е случило", поясни той. Зимата трябва да бъде подсигурена, допълни Петков.    

„Когато заедно с нашия екип отидохме до Брикел, много се учудих, като видях, че серният диоксид в този момент беше 30 пъти над нормата. Това, което показахме, и ще продължаваме да показваме и след 2 октомври - че никой не е над закона. Нормите трябва да се спазват, здравето на хората е много важно. Видяхме, че на „Капитан Андреево" най-големият проблем са отровните плодове и зеленчуци, които са влизали нелегално", коментира Петков на въпрос за това, че Раднево е сред градовете със завишени емисии от въглероден двуокис.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com