Партия МИР предлага закон срещу спекулата с цените

За да овладеят и спрат покачването на цените и инфлацията партия МИР предлага три конкретни решения

Партия МИР предлага закон срещу спекулата с цените | StandartNews.com

„Инфлацията е резултат от повишаване цените на горивата и електроенергията, както и от спекулата с цените. За да овладеят и спрат покачването на цените и инфлацията партия МИР предлага три конкретни решения. На първо място България да вземе стратегическо решение за развитие на ядрената енергетика, което означава да се изгради 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй" и да се построи АЕЦ "Белене". На второ място да се приеме закон срещу спекулата на цените в който да се запише, че при доказана спекула от страна на търговци или производители тяхната печалба се конфискува. Предлагаме също така правителство незабавно да договори с всички хипермаркети замразяването на цените на стоките за минимум 3 месеца. Всички тези мерки ще спрат обедняването на българския народ и ще свалят инфлацията и цените“, това заяви в предаването „Референдум“ по БНТ председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той очерта и най-важните приоритети и реформи, които трябва новото Народно събрание незабавно трябва да предприеме. Според Славчев това е българската икономика да стане работеща и ефективна, на следващо място България да излезе от демографската криза и страната ни да води балансирана външна политика.

„Националният интерес на България изисква страната ни, както и Черноморския регион да бъдат зона на мира и да не позволим да ни въвлекат във войната. Целта на партия МИР по време на предстоящите предсрочни парламентарни избори е с реални действия да докажем, че в българската политика може и има морал, експертиза, както и конкретни решения на всеки един от проблемите на обществото. Целта ни е да накараме българите да погледнат в страни от всички партии и политици на статуквото и да видят, че има друг и различен избор, който е реалната алтернатива и изхода от политическата и моралната криза“, това заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той се обяви срещу преместването на паметника на Съветската армия в София и настоя по темата да се проведе местен референдум.

„Паметник идва и означава памет и всеки българин трябва да почита и уважава паметта на всички, които са дали живота си свободата и независимостта на родината, независимо дали и коя част от историята му харесва или не. Абсолютно недопустимо е определени партии да повдигат една и съща тема винаги преди избори, която силно разделя българското общество. Решението на Столичния общински съвет няма правно основание и от него не може да произтече никакво действие, тъй като паметника е държавна, а не общинска собственост. Призовавам за пореден път българите да спрем да се обиждаме и мразим за чужди грешки и каузи, а да се обединим около българската кауза да превърнем България в силна социална и индустриална държава, а българския народ в проспериращ и щастлив“, каза още Симеон Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай