Партия МИР с призив за националния Поход за мир

Симеон Славчев призова всички МИРяни и български граждани да се включат днес в 14 часа в Националния поход за МИР и неутралитет на България

Партия МИР с призив за националния Поход за мир | StandartNews.com

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) подкрепи и ще участва в Националния поход за мир, който ще се проведе днес от 14 часа в девет български града, както следва:

София - НДК

Пловдив - Джумаята

Варна - Общината - Паметника на приморците

Русе - Паметник Альоша

Стара Загора - Областна управа

Силистра - площад Албена

Казанлък - площад Севтополис

Търговище - ГУМ

Шумен - 11:00 Арена Шумен и тръгване към Варна

“Няма нито един убедителен аргумент, че ще постигнем мир чрез оръжие. Напротив, това е път към нови жертви, ново ожесточение и продължаване на войната. МИР се постига с разум, диалог и само и единствено с мирни средства, а не чрез предоставяне оръжие. Мирът е национална кауза. Той е висша ценност, която всички българи, политици и държавници трябва да отстояват”, това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

МИР е първата политическа партия, която се обяви с искане България и Черноморския регион да станат зона на мира, а председателят на партия МИР Симеон Славчев поиска да се проведе Национален референдум по темата с войната и българският народ, а не политиците да решат, дали България да заеме неутралитет или да участва в войната чрез предоставяне на оръжие и военна помощ.

„Националният интерес на България е да запазим неутралитет, което означава страната ни да не предоставя оръжие и каквато и да друга военно-техническа помощ на която и да е от двете страни във военния конфликт. Вместо да се дава оръжие, чрез което категорично не може да се постигне мир, България трябва да предложи на наша територия да се проведат мирни преговори между Русия и Украйна. Ние сме членове на ЕС и НАТО и сме в традиционно добри отношения и с Русия и с Украйна, с които сме свързани исторически, културно и духовно. Сега е момента да се види, дали в България има истински държавници, които защитават националния интерес на страната или защитават чужди интереси и каузи. България има историческа възможност да инициира мирни преговори в София, чрез които да се постигне мир”, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той призова всички МИРяни и български граждани да се включат днес в 14 часа в Националния поход за МИР и неутралитет на България и ясно и категорично да заявят: „Не на войната“ и „България зона на мира“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай