Петък,

Окончателно. Вежди пази гърба на Борисов в Пловдив

От: Агенция Стандарт -
3977
Окончателно. Вежди пази гърба на Борисов в Пловдив
A
A
A

Вежди Рашидов се връща в Пловдивската листа на избираема позиция. Както Бойко Борисов беше обещал, скулпторът дори е една стъпка по-напред от острието на ПГ на ГЕРБ в последните три парламента Радомир Чолаков, който е четвърти. Очаква се и Вежди, и Борисов да влязат в Народното събрание, тъй като лидерът на ГЕРБ най-вероятно ще избере да влезе в Парламента от 25 МИР София, освобождавайки още едно място под тепетата. Там срещу Борисов излизат Гроздан Караджов от ИТН, Кристиан Вигенин от БСП, Никола Минчев от ПП.

На втора позиция в листите на ГЕРБ в Пловдив е екологът доц. Стефан Шилев. Пети в листата е финансистът Спас Шуманов, а шести -  студентът по право Йосиф Танев.

„Надяваме се да вкараме четирима депутати от Пловдив. Традиционно водач на листата е Бойко Борисов. Миналата година бе тежка, но ние винаги играем за победа. Българският народ няма да си прави повече експерименти и ще заложи на хора, които ще изкарат страната от хаоса”, каза юристът Радомир Чолаков, цитиран от "Марица". Преди това документите с данните на 22-мата в листата бяха приети без забележки. „Хората ще разпознаят в нас хора, на които може да се има доверие”, убеден е Стефан Шилев.

Скулпторът Вежди Рашидов се явява за четвърти път като кандидат-депутат от Пловдив. На последните избори се отказа да се включи. „Бях се оттеглил за известно време, но последният път, когато се явявах, ние бяхме 10 хиляди гласа над партията на Слави Трифонов. След това паднахме до 5 хиляди. Извадете ми от Георги Йорданов от времето на соца досега поне един, който да е направил нещо за културата на Пловдив”, каза Вежди Рашидов.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com