Мая Манолова посочи най-големия грях на Нинова

Когато трябва да избяга от неудобни въпроси, Нинова се хваща за „третия пол“

Мая Манолова посочи най-големия грях на Нинова | StandartNews.com

„Консолидирането на леви сили - партии, организации, граждански активисти и социалисти, е начинът да се спре сривът на доверието в лявата партия. През последните 5 години, откакто има това ръководство, тя загуби 700 хил. гласа. Вече не е сила, а лесно заобиколим фактор.“ Коментара направи пред бТВ Мая Манолова от „Левицата!“.

„Не е нормално в най-бедната държава в Европа, с най-голяма ножица между бедни и богати, да няма силно ляво представителство в парламента“, добави тя. Според нея създаването на коалицията „Левицата!“ е първа стъпка.

„Нашата амбиция е за местните избори през октомври към „Левицата!“ да се присъедини БСП. Засега към нас се присъдиха много социалисти – те са водачи на листи или участници в листи. Лявото обединение се случва на терен“, каза Манолова.

Прилики и разлики

„Когато трябва да избяга от неудобни въпроси, Нинова се хваща за „третия пол“ или „джендърството“. Въпросите към нея са какво направи срещу повишаването на цените на храните“, коментира бившият омбудсман.

„Има решение на Конституционния съд, който каза, че Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията. Няма опасност противоречащите ѝ разпоредби да бъдат прилагани. Това са страхове, които БСП и Нинова, налагат, за да всяват разделение в обществото и да печелят евтини дивиденти от страховете на гражданите. Слушахме, че има норвежци, които чакат на границата да ни вземат децата – това е обидно към гражданите“, категорична е Манолова.

„Няма опасност да дойдат „третият пол“ или „джендърите“, или да се приложи Истанбулската конвенция. Има друга опасност – насилието над жени, липсата на подкрепа на държавата към жертвите. Няма в България центрове, където жена, жертва на насилие, да отиде“, подчерта тя.

Войната в Украйна

„Ако знаех какво е решението на конфликта, щях да претендирам за Нобел за мир. Сигурна съм, че мир ще има. Въпросът е кога и на каква цена. Воюващите страни ще седнат на масата, ще си стиснат ръцете, но историята на почернените семейства ще бъде забравена“.

Според нея не е направено достатъчно, за да се избегне войната. „Левицата!“ е против износа на оръжия за Украйна, обяви Манолова.

Инфлацията

„Левицата!“ предлага таван на надценките на хранителните продукти. Таван беше въведен в Унгария и Хърватия. Оказа се, че веригите натискат производителите. Предлагаме да има 5% надценка на хранителен продукт от всяка хранителна група“, уточни тя.

Едно от предложението на коалицията е да се въведат два етикета в магазините, като на един от тях да е записана доставната цена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай