Карадайъ: Време е за ДПС!

Време е за разум, време е за отговорност, време е за диалог, каза лидерът на Двежението

Карадайъ: Време е за ДПС! | StandartNews.com

Време е за ДПС. Това заяви в Кърджали лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който е водач на местната листа на Движението.

Централният предизборен лъч на ДПС проведе среща с членове на Женските дружества и Младежката организация на партията от 7-те общини в област Кърджали. На нея присъстваха още зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов, бивш социален министър, областният председател на ДПС Ресми Мурад, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил, народният представител в 48-ото Народно събрание и бивш зам.-министър на образованието Мукаддес Налбант, както и  кметовете на общините Ардино, Кирково, Крумовград и Черноочене – инж. Изет Шабан, Шинаси Сюлейман, Себихан Мехмед и Айдън Осман.

В срещата участваха още кандидатите за народни представители от листата на ДПС в Кърджали Адлен Шевкед, Байрам Байрам, инж. Павлин Кръстев, инж. Юсеин Ахмед, Зюлфие  Ибрямова, председатели на Общинските структури на ДПС, председатели на Общински съвети от областта, общински съветници, предаде пресцентърът на ДПС.

Събитието започна с музикална изненада. Мехмед Билял и Лейля Едирнели, изиграха турския народен танц „Сеймен“, и обраха аплодисментите на присъстващите. А сборна група на Женските дружества от 7-те общини в областта представи популярни турски народни песни.

„Нужен ни е разум, за да сканираме и оценим политическите, икономическите и социалните параметри на тази кризисна ситуация, в която се намираме. Нужен ни е и разум, за намиране на решения за изход от ситуацията. Нужна ни е и отговорност, за да можем да поемем ангажимент, че ще си изпълним решенията за изход от ситуацията. Нужен ни е и диалог за обединение, съгласие, съединение, така, както показахме в последния месец. Нужен ни е диалог за заедност, така, както правим политика вече 33 години. Нужен ни е диалог за намиране на устойчиви политически формули за решаване на актуалните проблеми на хората и държавата. Затова не случайно мотото на ДПС на предстоящите парламентарни избори е: Разум, Отговорност, Диалог! Време е за ДПС, време е за разум, време е за отговорност, време е за диалог!“, каза в приветствието си  председателят на ДПС и водач на кърджалийската листа Мустафа Карадайъ. Той призова в деня на изборите с разум всички в Кърджали да излязат и да гласуват с №13, за да има стабилно управление на България.

Зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис в своето приветствие подчерта, че формулата за успех на Кърджали е събрана в този салон  – дамите и младежите. „Сигурен съм, че на тези избори ще си пожелаем Кърджали да постигне най-малко четирима народни представители, а в Народното събрание да влязат поне 40. ДПС е нашият разум, отговорност и диалог, който носим. След тези избори е време ДПС да заеме своето място в управлението на страната. ДПС има най-голямата младежка организация в Европа, ДПС е с най-многото женски дружества, и най-многото дами в партията“, заяви д-р инж. Хасан Азис.

„Дами, бъдете все така красиви, усмихвайте се! Отговорни сме, диалогични сме и аз вярвам, че ДПС ще постигне още по-добър резултат на предстоящите избори. Младежи, бъдете смели и следвайте мечтите си, за да получите бъдещето, което искате!“, заяви евродепутатът Атидже Алиева-Вели. Тя припомни думите на Маргарет Тачър – „Ако искаш една работа да се свърши, дай я на жените, ако искаш да се разчуе – дай я на мъжете“.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад направи ретроспекция за периодите, когато държавата е била в икономическа и политическа криза. Той призова ДПС с №13 да постигне минимум 4-ма народни представители от областта и минимум 40 в страната.

Младежите от областта подариха на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ специална снимка с посланието на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган: „Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори". А представителите на женските организации на партията в Кърджали изненадаха водача на кърджалийската листа Мустафа Карадайъ с ръчно изработена картина от вълна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай