Как протича гласуването в Анкара

Три са секциите в турската столица

Как протича гласуването в Анкара | StandartNews.com

Нормално протича гласуването на изборите за български парламент в трите секции в Анкара. В две от тях – в посолството на България и в квартал Синджан, се гласува с хартиени бюлетини, а в населения с много български изселници квартал Пурсаклар има и машинно гласуване.

Няма информация за нередности в избирателните секции в турската столица.

17 души са гласували в българското посолството до 10:25 ч.

Марияна Темелкова, която живее в Анкара и гласува в секцията в посолството, каза пред БТА, че се е колебаела дали да дойде да гласува, но мотивацията й да извърши гражданския си дълг е за „по-доброто бъдеще на България“. Темелкова, която е живяла не само в Турция, а и в други страни, добави, че българите в чужбина са мотивирани да гласуват. 

Младият мъж Мерт с българско гражданство, който също живее в Анкара, каза, че очаква формирането на правителство след тези избори. 

В населения с много български граждани град Бурса, където са разкрити общо 39 секции, към 12:20 ч. са гласували около шест хиляди български граждани, съобщи за БТА Танер Чавуш, участващ в организирането на изборите. В отговор на въпрос дали има регистрирани нарушения към този момент, Чавуш посочи, че има данни за някои "дребни нередности". 

Към 11 ч. гласуването в окръг Измир, където са разкрити общо 22 секции, върви без проблеми. Всички секции са били отворени навреме и има доста избиратели, но няма големи опашки, каза пред БТА председателят за Измир на Дружеството за култура и сътрудничество на балкански изселници (Бал-Гьоч) Абдурахим Нурсой.

Няма нередности, всичко върви по план, добави той.

Все повече хора идват да гласуват в населения с много български изселници град Чорлу, окръг Текирдаг. Образуват се вече и малки опашки пред секциите в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай