Дилян Колев: Партия МИР предлага държавата да се грижи за младите семейства

Той призова българите да гласуват масово и машинно на 2-ри април и да подкрепят партия МИР с номер с 16 в бюлетината

Дилян Колев: Партия МИР предлага държавата да се грижи за младите семейства | StandartNews.com

Партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да се въведе като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Проекта на социално-пазарно стопанство включва макро-икономическа регулираща роля на държавата, както и балансираното и едновременно действие на структуроопределящите принципи за свобода и справедливост във всички сфери на обществено-икономическия живот на страната. Това каза кандидата за народен представител от партия МИР Дилян Колев.

Той е на 37 години, роден е в гр. Созопол, завършил Технически Университет-София със специалност Промишлена Топло Енергетика. Част е от екипа на партия МИР и кандидат за народен представител в 23-ти многомандатен избирателен район София и в област Бургас. В момента е предприемач и се занимава със собствен бизнес.

„Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда, т.е. всички да печелят и работници и работодатели, устойчивото икономическо развитие, стабилните пари, свободното икономическо състояние. Социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще я превърне в силна социална и индустриална държава“, заяви още Дилян Колев.

Той подчерта, че концепцията за социално-пазарно стопанство предвижда с подкрепата на държавата да бъдат изградени домове за младите български семейства.

„Целта е чрез държавна програма на държавни и общински терени да бъдат изградени домове с двор, в които да живеят младите български семейства. Така от една страна те ще бъдат стимулирани да останат да живеят и работят в България и от друга страна ще имат възможността да отглеждат своите деца в спокойна среда. Това ще бъде дом за поколение и ще бъде различна от досегашната жилищна политика и изграждането на огромни жилищни комплекси, където няма достатъчно зелени площи и пространства за децата. Чрез новата жилищна политика децата ще могат да растат сред природата, а всяко домакинство ще има възможността в собствения си двор да се засее и отглежда био зеленчуци и плодове за собствена консумация“, каза още кандидата за народен представител от партия МИР Дилян Колев.

Според него чрез налагането на социално-пазарно стопанство като икономическа основа на българското общество в България ще бъде изградена истинска средна класа от една страна и българското общество ще бъде помирено на база на общи ценности от друга страна.

„Реално държавата ще си влезе в същинските функции и ще подпомага тези области и институции, които са слаби, т.е. ще има силна устройствена държава. Социално-пазарното стопанство установява справедливост и вдъхновява младите хора, като развива предприемачески дух в общество. Само така чрез работеща и ефективна икономика ще успеем да превърнем България в силна социална и индустриална държава с развито земеделие и туризъм“, беше категоричен Дилян Колев.

Той призова българите да гласуват масово и машинно на 2-ри април и да подкрепят партия МИР с номер с 16 в бюлетината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай