Червена линия. Тошко Йорданов каза забранената коалиция

Отношенията с ПП били сложни

Червена линия. Тошко Йорданов каза забранената коалиция | StandartNews.com

„Има такъв народ” няма да прави коалиция с ГЕРБ или ДПС и няма да подкрепя тяхно правителство. Това каза в студиото на Нова тв Тошко Йорданов, като подчерта, че партията му никога не променя „моралния си компас”.

„С ПП отношенията са сложни. ПП-тата са склонни да изиграят един танц с ГЕРБ, ако Борисов се оттегли като председател. Ние такива политически врътки няма да правим и не сме правили. Що се отнася до самите ПП - въпрос на разговори. Наше твърдо убеждение е, че Кирил Петков и Асен Василев не трябва да са в изпълнителната власт”, добави той.

Йорданов подчерта, че ако има правителство, излъчено от ГЕРБ или ДПС, ИТН няма да го подкрепи. „Това е опорка на „Продължаваме Промяната”. И те, и БСП говореха тотални глупости за нас с ГЕРБ и ДПС”, каза още зам.-председателят на ИТН.

По думите му новото правителство трябва да има конкретна програма с конкретни стъпки.

„С ПП се работи изключително трудно. Ако те се държат по същия начин, по който се държаха - с тях не може да се работи. Когато сте коалиция не може единият партньор да казва на останалите какво да правят”, категоричен е той.

Какво ще се случи след изборите си е чисто гадаене, то е безсмислено, посочи той.

Едно е преди избори, друго е след тях  - всичко се променя всеки път, затова не искам да правя прогнози, посочи той.

Във всеки случай няма да дойде края на света, ако правителство отново не се случи. По-добре нови избори, отколкото някакво безпринципно правителство. Това е демократичния начин - избори, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай