Бургазлии се срещнаха с лидера на ПП МИР Симеон Славчев, той открои основните приоритети за областта

Г-н Славчев изтъкна своите три основни приоритета за Бургас и региона

Бургазлии се срещнаха с лидера на ПП МИР Симеон Славчев, той открои основните приоритети за областта | StandartNews.com

Членове и симпатизанти на Гражданско обединение Бургазлии се срещнаха с председателя на ПП МИР и водач на листата във 2 МИР в Бургас Симеон Славчев. Броени дни преди провеждането на изборите представители в 49-ото Народно събрание на Република България, двете страни обсъдиха десетки наболели теми за Бургаска област, обмениха идеи и предложения в диалогичен разговор, продължил близо два часа в една от залите на Бургаския свободен университет. 

Г-н Славчев изтъкна своите три основни приоритета за Бургас и региона: икономика, туризъм и образование. „Изграждането на газов хъб в Бургас ще съживи икономиката и ще създаде стотици работни места. Това не е евтина инвестиция, но тя ще се изплати многократно с годините“, категоричен бе Славчев. 

„Туризмът е вторият ни приоритет, както и развитието на малкия и средния бизнес, свързан с него. Сезонът тук не трябва да продължава 3 месеца, а да бъде през цялата година. Бургас и областта не разполагат само с плажове, а и с минерални извори, които трябва да бъдат промотирани и представени пред света. Това е и една от нашите концепции. Трябва да се обърне сериозно внимание и на образованието. Бургас трябва сам да създава и обучава кадри, които да бъдат готови да участват активно в сферата на туризма“, каза още Славчев. 

По време на разговора бяха обсъдени още актуални теми, сред които медицина, спорт, култура. Беше коментиран и проблемът с липсата на достатъчно перспективи и възможности за професионална реализация на младите хора, които все по-често избират да търсят щастието далеч от родния град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай