Събота,

БСП видя голяма заплаха за изборите, писа на Гешев

От: Агенция Стандарт -
1588
БСП видя голяма заплаха за изборите, писа на Гешев
A
A
A

БСП обяви, че сезира главния прокурор за възможна манипулация на предстоящите избори.

"Днес зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че напуска поста си поради липса на прозрачност. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на директорите на “Информационно обслужване”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е съставен според резултатите от конкурса. Той заявява,че не може да приеме това и че във всяко свое действие се ръководи от желанието да има прозрачност на процеса, ефективност на резултатите, както и да се защити националната сигурност, които са ключови условия за нормалното протичане на предстоящите избори", пишат още от "Позитано" 20.

Според тях подадената от Благовест Кирилов оставка сигнализира за точно обратното – липса на тези условия и сериозна заплаха за нормалното провеждане на предстоящите избори.

От левицата припомнят, че вече са сигнализирали ОССЕ и ПАСЕ за "недопустимата намеса на служебното правителство в изборите, насрочени за 02.04.2023 г."

"Тогава изпратихме документи с конкретни данни за поредното недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. За това вече свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента - зам.-министър на електронното управление от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от манипулация на изборите", казват още от партията.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com