Четвъртък,

Борисов продължава с отстрела. ГЕРБ в Пиринско се разтрепери

От: СТАНДАРТ -
9676
Борисов продължава с отстрела. ГЕРБ в Пиринско се разтрепери
A
A
A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да шета из структурите на партията в страната и лично да реди листите за предсрочните парламентарни избори. ГЕРБ в Пиринско вече ври и кипи, очакват се рокади след екшъните в Пловдив.  

ГЕРБ в Пиринско ще редят кандидат-депутатската си листа тези дни, на областно събрание, на което ще присъстват кметове на общини, членове  и общински ръководства, ще бъдат номинирани кандидатите за депутати, с които партията на Б. Борисов ще щурмува парламента на предстоящите избори, пише Struma. com.

Според източници на Struma. com няма да има кардинални промени в листата им с кандидати, с едно изключение.

Второто място, което на предишните избори бе за ексшефа на ВиК-Благоевград и общински лидер Росица Димитрова е вакантно, тъй като Димитрова няма да участва в листата. От няколко дни в града се говори, че е детронирана и от поста общински лидер с решение на изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Официално потвърждение все още няма, вероятно новината ще съобщи лидерът Борисов, който тази вечер се очаква да пристигне в Петрич по покана на местната структура на партията и нейния лидер, кметът на града Димитър Бръчков.

Борисов трябваше да пристигне в южния град на 27 януари, но поради обявения траур, след смъртта на 19- годишната Йоана от село Яворница, чието лечение петричани превърнаха в национална кауза, традиционната сбирка на актива на ГЕРБ - Петрич се отложи, за да се проведе тази вечер.

За мястото на Димитрова като общински лидер и кандидат-депутат вече се спрягат няколко имена, които обаче ще съобщим съвсем скоро. Първото място в листата ще е отново за Росен Желязков, второто е за кандидат от Благоевград. Третото място е за Петрич, които ще щурмуват парламента с Костадин Стойков, 4-то за Сандански, техният кандидат е Георги Георгиев, петото за Банско и Александър Мацурев. 6-тото е за Разлог.

Интересно ще е и в Банско на тези избори. Какъв ще е резултатът за Мацурев, който на последните 2 избора не успява да се класира за парламента, казват, че е започнал трескаво да работи по целия регион. Активно работи и Георгиев от Сандански.

За Петрич, който се превръща в бастиона на ГЕРБ, тъй като само тук не се чуха крамоли и интриги, никой няма съмнение, че Костадин Стойков ще е депутат и в следващия парламент.

Същото с абсолютна категоричност се твърди и за традиционно последния 22 -ри номер, Стефан Апостолов от Симитли. Първенец по преференции във всички провеждани до момента избори. Интересно е дали някой от листата няма да изпревари вторият в нея, и да се окаже, че Благоевград ще остане без депутат, затова и предизвикателството за кандидата от областния център е голямо. Очаквайте по-късно тази вечер отстранена ли е официално  от поста общински ръководител, Росица Димитрова.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията