Борис Анзов: Развитието на туризма е основен приоритет на партия МИР

Той предлага да се изгради летище в Разлог, което да подпомага и да улеснява туристите, които ползват зимните курорти на България

Борис Анзов: Развитието на туризма е основен приоритет на партия МИР | StandartNews.com

„България е сред малкото страни, която има природни и климатични и културно-исторически дадености за развитие на 5-те основни вида туризъм, които формират 94% от най-търсените туристически услуги в света (летен, зимен, културно-исторически, балнео/спа и селски/екотуризъм). Партия МИР предлага туризмът да се превърне в ключова за България индустрия, която да стане фактор за развитието на съпътстващи отрасли от икономиката. Чрез оползотворяването на всички дадености на България и развитието на туризма страната ни може да повиши с 70% своя брутния вътрешен продукт“, това заяви известният журналист Борис Анзов, който е водач на листата на партия МИР в област Благоевград.

Той е роден през 1980 г. в град Гоце Делчев. Средно и висшето си образование завършва в Москва, като е първия български студент в Руският университет на дружбата на народите, носещ името на Патрис Лулумба. Като студент по международни отношения в Москва е основател на Българската студентска общност. Бил е кореспондент на вестник "Струма" , "Марица", "24 часа", "ТопПреса" и основател на "Медиа Мост България“ в Москва. Като военен журналист Борис Анзов е посещавал много горещи точки като северен Кавказ, Чечня, Дагестан, Ингушетия, Сирия, Ирак и е отразявал битката за Мосул от линията на фронта. Награден е с грамота лично от президента на Кюрдската автономия Нечирван Барзан. Отразявал е процесите на майдана в Украйна и присъствал на повече от 16 международни военни учения. Създател на републикански шампиони на България за деца по боулинг "Корона Боулинг център Благоевград“.

„Моята лична кауза е да успеем да привлечем инвеститори, чрез които да създадем условия за използване на огромния потенциал, с който България разполага, свързан с богатото ни културно-историческо наследство. България има и много лечебни минерални извори и можем да развием медицински и СПА туризъм, чрез които да рекламиране и да популяризираме минералните води на България. Партия МИР предлага също така и конкретни политики, които устойчиво ще задържат специализираната работна ръка във всички видове туризъм. Успоредно с това предлагаме да се въведе гъвкаво законодателство за почасова работа, наемане на стажанти, провеждане на обучения и практика. За развитието на зимния туризъм в Благоевградска област и подготовката на кадрите предлагам да се създадат специализирани техникуми и да се отворят филиали на университети в град Банско“, каза още Борис Анзов.

Той предлага да се изгради летище в Разлог, което да подпомага и да улеснява туристите, които ползват зимните курорти на България.

„Развитие на селското стопанство също е основен приоритет за партия МИР, а в Благоевградска област има и природни дадености за това. Българското земеделие е било и ще продължи да бъде един от най-важните структуроопределящи отрасли в икономиката на България. Партия МИР си поставя за цел България отново да заеме мястото си на сериозен селскостопански производител и износител, осигуряващ не само голяма част от продоволствените потребности на страната, но и генериращ значителен износ на качествени биологични храни“, заяви още водачът на листата на партия МИР в област Благоевград Борис Анзов и призова всички българи да подкрепят партия МИР с номер 16.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай