Вторник,

Балабанов с първи думи след вота

От: Агенция Стандарт -
877
Балабанов с първи думи след вота
A
A
A

Това, което показват почти всички социологически агенции, е, че „Има такъв народ” ще бъде част от 49-ия парламент, което е голяма отговорност. Ще се опитаме да гарантираме, че 49-ото Народно събрание този път ще бъде работещо. Това коментира пред Нова Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.

„Въпреки политическата криза у нас, хората намериха сили да излязат и да гласуват за пети пореден път. Нека видим кой ще е победител във вота и чак след това ще правим подробни изявления”, допълни той.

На въпрос дали от „Има такъв народ” са доволни от изборния резултат, Балабанов заяви: „Може и още да се желае. Нека изчакаме финалните резултати. Тази база, след всичко, което се случи в последно време, е наистина едно предизвикателство, които предстои пред нас”.

Според него българските граждани не искат червени линии. „Червените линии в парламента нито ще понижат инфлация, нито ще намалят цената на стоките в магазините, нито ще регулират външната ни политика. Ще се опитаме да водим нормални разговори в бъдещия парламент”, уточни той.

Според резултатите от екзитпол на „Тренд” „Има такъв народ” събира 3,8% от гласовете на отишлите до урните. Данните на „Галъп” показват, че ИТН влиза в парламента с 4%.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com