Атанасов светкавично отговори на ГЕРБ за руските пари

Съпредседателят на "Демократична България" коментира и отношенията с ПП

Атанасов светкавично отговори на ГЕРБ за руските пари | StandartNews.com

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов коментира отношенията на формацията с "Продължаваме промяната".

"Асен Василев заяви, че са лявоцентристка партия и това беше изтъкнато като аргумент да не се явим съвместно на изборите", каза той в "Още от деня".

Атанасов коментира и обвиненията, които отправи ГЕРБ, според които през последните месеци България е надплатила милиони през руски посредници за руски газ. Ако това се окаже истина, трябва да се търси отговорност, каза съпредседателят на "Демократична България".

"Не можем да не отчитаме обстоятелството, че след като Русия едностранно спря да подава газ на България, т.е. спря да си изпълнява договора, трябваше в тази екстремна ситуация да се търсят доставки.

Всички обстоятелства трябва да се уточнят, трябва обективна проверка", поясни Атанасов.

Цените на енергоносителите в Европа и по света тръгнаха стремително нагоре в резултат на войната в Украйна, заяви още Атанас Атанасов.

"Ние сме заявявали много пъти, че "Газпром" не е просто търговско дружество, "Газпром" е политически инструмент на Путин в тази война. През "Газпром" той събира пари, за да си финансира войната в Украйна", отбеляза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай