ДПС и земеделците с обща цел: еврозоната и Шенген

Представителите на ДПС в ЕП потвърдиха добрата комуникация с браншовите организации

ДПС и земеделците с обща цел: еврозоната и Шенген | StandartNews.com

Представители на земеделския сектор благодариха на ДПС за добрата съвместна работа през годините и заявиха, че подкрепата към сектора трябва да продължи. Те споделиха още, че България трябва да влезе в еврозоната и настояха за пълното членство на страната в Шенген, както и за облекчаване на условията за наемане на работна ръка от трети страни.

Това стана на среща в централата на Движението. В нея участваха зам.-председателят на ДПС Искра Михайлова и кандидатите за народни представители Ализан Яхова и Атидже Вели, предаде пресцентърът на партията.

От името на председателя на ДПС Делян Пеевски бе потвърдено, че земеделието е ключов приоритет за ДПС като част от националната сигурност на страната.

Големият разговор е сигурността на Европа, в това число и продоволствената сигурност, където земеделието заема основно място.

Представителите на ДПС в ЕП потвърдиха добрата комуникация с браншовите организации и заявиха, че е необходим синхрон между държавните институции.

На срещата присъстваха представители на Българска аграрна камара, Сдружение "Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциация на земеделските производители, Национален съюз на говедовъдите, Браншова камара "Плодове и зеленчуци", Добруджански овощарски съюз, Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция, Национално сдружение на българските лозари, Национална асоциация на тютюнопроизводителите - НАТ-2010, Национална овцевъдна и козевъдна асоциация, Асоциация "Професионално пчеларство", Българска асоциация на организации на производители на мед и пчелни продукти, Национална асоциация за развъждане на говеда от породите Монбелиард и Симентал.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай