Възраждане: Външно да привика американския посланик

Трябва да иска обяснения за скандалния македонски запис, коментират от партията

Възраждане: Външно да привика американския посланик | StandartNews.com

Възраждане иска от Министъра на външните работи спешно да привика американския посланик и да поиска обяснения от Херо Мустафа за скандалния разговор, който показва, че САЩ се намесва по Македонския въпрос. Това съобщи партията в специална позиция. Повод е изтеклия запис между конгресмен от Ню Йорк - Клаудия Тени (Claudia Tenney), която задава въпрос към  държавния секретар по външните работи за Европа и Евразия - Габриел Ескобар (Gabriel Escobar).

От него  става ясно, че САЩ осъществяват поредното си грубо вмешателство във вътрешните работи на България, заявяват от Възраждане.

Според изказванията във видеото американският посланик в България – Херо Мустафа работи много тясно  с европейските си партньори на място, което означава, че тя вероятно води разговори с българското правителство.

Във видеото, което е публикувано в официалния канал на външното министерство на САЩ се говори открито за  влиянието и интересите на САЩ в нашия регион, обявяват още от Възраждане

Това е поредната груба намеса на САЩ във вътрешните работи на Република България, коментира лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, който е кандидат за президент.

Възраждане не одобрява каквито и да било чужди намеси във вътрешните ни работи. България е суверенна и независима държава и такава трябва да бъде. Припомняме, че Възраждане последователно и неотклонно защитава българския национален интерес и се обявява категорично против вмешателства и намеси във вътрешните работи на страната ни, коментира още партията.

В разговора си споменава също, че в стратегически интерес на САЩ е Македония и Албания да бъдат вкарани в Европейския съюз.

Припомняме, че България е суверенна държава и всяка подобна провокация се тълкува като пряка намеса във вътрешните работи на нашата страна, категорични са от Възраждане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай