Тошко Йорданов каза ще ползва ли ИТН преференции

Каза какъв е проблемът на здравната система

Тошко Йорданов каза ще ползва ли ИТН преференции | StandartNews.com

В "Има такъв народ" имаме вътрешно джентълменско споразумение да не играем с преференциите, защото те са форма на уродлив мажоритарен вот. Това разкри зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред бТВ. И допълни: „Всяка политическа партия си има вътрешни правила”.

„По време на предизборната кампания всички партии сме конкуренти, но е логично след изборите с една голяма част от тях да станем партньори“, каза още Тошко Йорданов. По думите му е логично и с коалиция „Продължаваме промяната“ да бъдат партньори. В същото време Йорданов коментира, че дори КС да се произнесе срещу Кирил Петков, това няма да повлияе на политическото им партньорство.

„За партньорство на политическо ниво – няма да бъде пречка. Там има политически цели, които се постигат на ниво субекти“, каза Йорданов.

„Проблемите с COVID-19 не са заради зеления сертификат, а идват от състоянието на здравната система – не е логично при 5000 болни да стигнем до колапс на болниците“, каза Тошко Йорданов.

По думите му дали зеленият сертификат е ефективна мярка трябва да се изказват само експерти епидемиолози и инфекционисти, а всички останали да се изказват като граждани.

„Проблемите в здравната система са заложени в последните 15 години и най-вече през последните 10 от управлението на ГЕРБ. Няма лекари, няма медицински сестри. Не може 30 пациента да са една медицинска сестра“, каза Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай