Понеделник,

Тошко Йорданов каза ще ползва ли ИТН преференции

От: СТАНДАРТ -
425
Тошко Йорданов каза ще ползва ли ИТН преференции
A
A
A

В "Има такъв народ" имаме вътрешно джентълменско споразумение да не играем с преференциите, защото те са форма на уродлив мажоритарен вот. Това разкри зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред бТВ. И допълни: „Всяка политическа партия си има вътрешни правила”.

„По време на предизборната кампания всички партии сме конкуренти, но е логично след изборите с една голяма част от тях да станем партньори“, каза още Тошко Йорданов. По думите му е логично и с коалиция „Продължаваме промяната“ да бъдат партньори. В същото време Йорданов коментира, че дори КС да се произнесе срещу Кирил Петков, това няма да повлияе на политическото им партньорство.

„За партньорство на политическо ниво – няма да бъде пречка. Там има политически цели, които се постигат на ниво субекти“, каза Йорданов.

„Проблемите с COVID-19 не са заради зеления сертификат, а идват от състоянието на здравната система – не е логично при 5000 болни да стигнем до колапс на болниците“, каза Тошко Йорданов.

По думите му дали зеленият сертификат е ефективна мярка трябва да се изказват само експерти епидемиолози и инфекционисти, а всички останали да се изказват като граждани.

„Проблемите в здравната система са заложени в последните 15 години и най-вече през последните 10 от управлението на ГЕРБ. Няма лекари, няма медицински сестри. Не може 30 пациента да са една медицинска сестра“, каза Йорданов.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com