Стоилов с послание към Герджиков. Какво трябва да докаже?

Лозан Панов може да подаде оставка най-рано следващата седмица, каза министърът на правосъдието

Стоилов с послание към Герджиков. Какво трябва да докаже? | StandartNews.com

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви в студиото на Нова тв, че е изненадан от решението на проф. Анастас Герджиков да се впусне в битката за "Дондуков" 2. По думите му до този момент Герджиков е странял от политиката.

„Проф. Герджиков е утвърден учен и преподавател. Сега той ще бъде оценяван като политик. Основната дилема на предстоящите избори е дали да бъдем „за” премахване на сегашния порочен модел на управление или за неговото запазване. Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията”, поясни Стоилов.

На въпрос дали Лозан Панов е подал оставка, тъй като той също се кандидатира за президент, Стоилов заяви: „Той няма как да я подаде, тъй като това може да стане най-рано другата седмица. Не мисля, че Темида ще забави гласуването.”.

По-добре щеше да е той да води борбата за промяна на съдебната система до изтичане на мандата му, но това е негова преценка, заключи Стоилов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай