Социолог хвърли бомба. За кого играе Лозан Панов?

Анализ на започналата вече предизборна кампанията напарави Лозан Панов

Социолог хвърли бомба. За кого играе Лозан Панов? | StandartNews.com

Анализ на започналата вече предизборна кампанията за парламент и президент направи социологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп” в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

"Румен Радев влиза с много добри шансове в тези избори, но проблем ще има за него в евентуален втори тур, но кондицията му е много добра. Възможно да се стигне до победа за него още на първи тур и той трябва да се стреми към това", каза социологът.

Според Първанов Симеонов проф. Анастас Герджиков е удачна кандидатура, защото не е партийна и смята, че ректорът на Софийския университет е силен кандидат, но не е много разпознаваем. Това важи и за двойката Лозан Панов - Мария Кисимова-Моасе, които са предимно столични кандидати.

Той добави, че хората не гласуват по учебник, а президентските избори са различни, защото се гласува за личности и може да се получат изненади."Лозан Панов се стреми да се разграничи от основните кандидати, за да покаже, че има смисъл да се гласува и за него, но репликата "фалшив герой" към Румен Радев е малко пресилена. Без да иска Панов играе за проф. Герджиков", хвърли бомба социологът.

Относно изборите за Народно събрание Първан Симеонов смята, че обществото все още дава оценка за управлението на ГЕРБ, която не е положителна, поради което е добре партията да остане известно време под "карантина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай