Сряда,

Шефът на "Сиела": По-евтино е да внесеш цели машини

От: Агенция Стандарт -
341
Шефът на "Сиела": По-евтино е да внесеш цели машини
A
A
A

Много по-евтино е да внесеш цели машини, отколкото същите, но на части. Това заяви изпълнителният директор на "Сиела Норма" АД Веселин Тодоров по казуса с намерените на летище "София" 150 машини за гласуване.

"За вота общо от началото на годината са доставени приблизително приблизително 12 800 устройства. Искам да отбележа, че през всичките 8 години, през които сме организирали машинно гласуване, винаги е имало резервни машини, резервни части, защото трябва да направим изборите по най-добрия начин. В случая сме осигурили около 3% резервни машини", уточни той.

Тодоров определи цялата ситуация като "разочароваща" и коментира, че машините в склада на ЦИК са под охрана на жандармерията, адресирайки определенията, че съвестен охранител е сигнализирал за машините, след като е видял, че ги няма в протокола си.

"От ЦИК трябва да са разбрали, че са направили немного премерено изказване с това, че тези машини има нещо съмнително и че са направили немного правилно решение да разпоредят да се вкарат в склада. Аз мисля, че се отказаха от това намерение, още по-добре ще е да позволят да си ги приберем в склада, но ако не го направят и упорстват, надявам се, съдят ще го постанови", каза още той.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com