Събота,

РИК-Стара Загора отряза "Демократична България"

От: Агенция Стандарт -
862
РИК-Стара Загора отряза "Демократична България"
A
A
A

Районната избирателна комисия в Стара Загора отказа да регистрира кандидатската листа за народните представители, предложена от коалиция "Демократична България – Обединение" за 27-ми изборен район - Старозагорски за предстоящите парламентари избори на 14 ноември. Това гласи решение на Централната избирателна комисия.

При предаването на документите, приемащите членове на РИК са установили, че предложението за регистрация на кандидатската листа и пълномощното, което приносителят на документите трябва да предостави, не са подписани ръчно, върху тях е поставена сигнатура, визуализираща електронно подписване.

РИК Стара Загора счита, че не са спазени изискванията на чл. 255, ал. 1, т.1 от Изборния кодекс и на Решение № 579-НС от 23.09.2021 г. на ЦИК относно регистрация на кандидатите за народни представители за изборите на 14 ноември 2021 г. Необходимите приложение и пълномощно на приносителите не са подписани от представляващите коалицията лица - Христо Иванов и Ивайло Мирчев.

Решението е обявено по реда на чл. 72, ал. 2 от Изборния кодекс и може да се обжалва в тридневен срок от обявяването му пред ЦИК.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com