Радев: Пътят към промяната няма да бъде лесен и кратък

Хората от нашия край не се предаваме лесно, каза президентът в Харманли

Радев: Пътят към промяната няма да бъде лесен и кратък | StandartNews.com

"Преди пет години дойдох при вас не като земляк, а като човек, който поиска вашата подкрепа, за да тръгнем по нов път, да тръгнем към една нова България. България на свободните хора, на достойнството и на напредъка. Получих я, но тогава вие поискахте нещо много ясно – Не ни предавай! Отстоявай нашите интереси! Отстоявай нашите ценности!"

Това заяви президентът Румен Радев пред граждани в Харманли. Той подчерта, че са изминали пет изключително трудни години на невероятни изпитания. "Но дори в най-тежките времена на пълна обсада на президентската институция, ние останахме единствената непревзета институция. На ежедневни атаки, на всякакви лъжи и манипулации, ние устояхме. Хората от нашия край не се предаваме лесно. Особено, когато вярваме в нещо и аз ви благодаря за тази подкрепа", каза още Радев и допълни: "Всеки ден я усещахме. За това и ние успяхме. Успяхме да направим така, че заедно с вас България днес да се промени, да обсъжда нови идеи, да се изрича истината на глас и без страх".

Той подчерта, че пътят към промяната няма да бъде лесен, няма да бъде и кратък. "На 14 ноември ние ще трябва да избираме бъдеще и сигурност за нашите деца и за България. Трябва да изберем парламент, в който да има демократично мнозинство с воля за промяна. Най –сетне да започнат истинските реформи. Най- сетне да има ефективен парламентарен контрол, да не се прибират в сакове 60 млн. лева и то само от един лот", коментира президентът.

„Нашите опоненти усещат агонията и искат да ви откажат от гласуване. Не се поддавайте, гласувайте! Скоро те ще излязат от анестезията и ще боли, когато се разкрият всичките им схеми. Опонентите ни се срамуват и бягат от партията, която ги издигна, защото трудно могат да обяснят рушащите се магистрали и всички корупционни сделки“, заяви Илияна Йотова. Тя посочи, че с Румен Радев не правят кампания, а продължават своята работа. „Непрекъснато сме сред хората, говорим с техния глас, силни и независими сме, устояваме на ударите. Заедно с вас сме и в успехите, и в трудностите“, обърна се Йотова към събралото се множество от хора.

Тя е убедена, че България няма нужда от лакирани водачи, измислени от скъпоструващи пиари. „Имаме нужда от силен и смел президент, доказал себе си. Президент, който загърби „йес политиката“ и отстоява националните интереси. Президент, който знае що е вътрешна сигурност и работи за нея – за добро образование, достъпно здравеопазване, просперираща икономика. Такъв президент е ген. Румен Радев“, заяви Илияна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай