Радев предизвика Борисов да си премерят силите на вота

Каза за какво си е говорил с Кристалина

Радев предизвика Борисов да си премерят силите на вота | StandartNews.com

Румен Радев хвърли ръкавица на Бойко Борисов и го призова да се кандидатира за президент.

"Време е Бойко Борисов да спре да използва партията си като щит и да защити честта й като се кандидатира за президент. След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход", заяви президентът при откриването на учебната година на МГУ.

Той коментира и други актуални теми. Според него служебният министър въвежда ред в хаоса в енергетиката, обезврежда мините на предното управление, премахват се олигархичните зависимости, a трета поредна седмица цените на тока у нас са сред най-ниските в Европа.

"Не се меся в работата на нито един министър, но очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. Грозното явление "купен вот" няма място в една демократична държава. Странно е, че някои партии упорито се идентифицират с него", коментира държавният глава.

Относно предстоящите президентски избори Радев каза, че разчита на подкрепата на гражданите, които искат промяна и България да бъде нормална, демократична и свободна държава.

Той потвърди, че Кристалина Георгиева е била на среща в Президентството. Темата на разговора е била световните тенденции на икономиката и развитието на инфлацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай