Вторник,

Проф. Герджиков разкри какво му казал Борисов преди кандидатирането

От: Редакция -
2055
Проф. Герджиков разкри какво му казал Борисов преди кандидатирането
A
A
A

Подкрепеният от ГЕРБ кандидат за президент проф. Анастас Герджиков разкри, че имал среща с лидера на партията Бойко Борисов преди кандидатирането си.

При първия ми разговор с Борисов го попитах дали има условия към мен срещу подкрепата. Той каза „Не”. Ако имаше условия, щях да откажа подкрепата, заяви Герджиков пред Би Ти Ви. „Видях се още веднъж с Борисов, в началото на кампанията, когато още  нямах щаб. По време на обиколките си в страната се засичах по-често с Радев, отколкото с членове на ГЕРБ”, добави той.

„Гражданите очакват да успокоим обстановката, да има работещо правителство и парламент. Не виждам проблем да получа подкрепа от привърженици на БСП, ДПС и ГЕРБ. Искам да съм президент на всички граждани“, обясни Герджиков и добави, че предизборният му щаб си е негов личен и няма нищо общо с ГЕРБ. „Президентът не трябва да назначава служебно правителство, това трябва да е изключение, не трябва и да е инженерът на някакво правителство. Трябва да е помирителят, да даде шанс да се разберат по между си. Това е работа на партиите, не сме президентска република. В последните месеци може би така се случи, а може би така го направиха“, коментира още Герджиков.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com