Петър Чобанов призова властта: Преведете парите на хората и бизнеса

ДПС с предизборна среща в Ямбол

Петър Чобанов призова властта: Преведете парите на хората и бизнеса | StandartNews.com

Свидетели сме тази година на многократни опити вместо промяна да се върви по отъпкания път на един модел, който се провали в последните 12 години. Модел, който ни нареди, а после и затвърди, на опашката в Европа. Това заяви водачът на листата на ДПС в Ямбол доц. Петър Чобанов на предизборна среща в града. В нея участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Халил Летифов, зам.-председател на Движението, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и евродепутатът от ДПС Атидже Алиева-Вели.

Моделът на ГЕРБ не ни позволи да растем, не ни позволи да мислим за бъдещето. Той доведе до това в области като Ямбол да се чудим как да  задържим децата си, а и не само тях, тук, за да спрем обезлюдяването, добави той.

Стигна се дотам, че днес община Болярово няма банков клон. Можете ли да си представите това в 21 век? С кои очи да кажем на хората останете и живейте там. Не, това трябва да се промени. И затова аз като водач на листата и моите колеги заявяваме, че сме подготвени да променим това, категоричен бе Чобанов.

46-ото НС показа, че на практика нищо не може да се случи без ДПС. Видяхте как нашата отговорност и грижа стигна до нашите майки и бащи, пенсионерите – те получават благодарение на ДПС 120 лева добавки към пенсиите си в последните три месеца на тази година, припомни Чобанов. И подчерта, че всички направени от ДПС предложения между двете четения на бюджетната актуализация, бяха приети. Те бяха ориентирани към всички сектори, които в здравната и икономическата криза имат нужда от подкрепа, припомни финансовият експерт.

За съжаление, тези сектори още не са получили средствата, които парламентът им гласува. Това е пореден пример как Народното събрание се неглижира. Парламентът бе неглижиран 12 години от модела ГЕРБ, сега същото прави служебният кабинет на Радев. Това е недопустимо, отсече Чобанов. И подчерта, че средствата за туризма, за земеделците, които в Ямбол дават основен поминък, за общините, трябва много бързо да стигнат до тях, за бъдат подкрепени в този труден момент, призова Чобанов.

Знаете, че ние от няколко години водим процеса как трябва да изглежда не само България, но и Европа. Не случайно имаме президент на АЛДЕ, водещи евродепутати. Не случайно ние първи заговорихме за чиста вода, чиста храна, чист въздух, чиста енергия – това, което сега в Европа наричаме зелена сделка, каза бившият финансов министър.

За да се случат тези неща обаче трябва да имаме държавност. А ние вместо това наблюдаваме погазване на конституцията, погазваме на правата и свободите на хората, опити за забрана и ограничаване на политическата им дейност. Ние остро и категорично се противопоставяме на това.

Ние сме единствената национално отговорна партия, която иска и ще възстанови държавността, която иска и ще възстанови единството на нацията с нашата кандидат-президентска двойка – Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, категоричен бе Петър Чобанов.

Доц. Петър Чобанов подари на кандидат-президентската двойка на ДПС Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова трите свещени книги като символ на единството на нацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай