На какво са готови ГЕРБ за кабинет? Захариева разкри

Бившият външен министър изброи козовете на Герджиков

На какво са готови ГЕРБ за кабинет? Захариева разкри | StandartNews.com
  • Бившият външен министър изброи козовете на Герджиков

"Президентът би трябвало да обединява държавата, а имаме такъв, който размахва юмрук. Проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева са противоположното на това. Имаме нужда от хора, които подават ръка и успокояват напрежението, а не го нагнетяват". Това мнение изрази пред NOVA NEWS Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Тя допълни, че проф. Герджиков е независим кандидат, подкрепен от партия ГЕРБ и той очаква подкрепа от всички страни, а кандидатпрезидентската двойка ще продължава да води позитивна кампания.

Захариева е убедена, че българите, които искат президент, който да търси и намира решения на проблемите, а не създава разделение, ще гласуват за професор Анастас Герджиков.

Относно парламентарните избори, тя смята, че българските избиратели няма да простят на политиците изминалите месеци на безвремие.

Но от ГЕРБ са готови на разговори с всички, защото България има нужда от действащ кабинет с можещи хора, който да изведе страната от кризата.

По въпроса с РС Македония Екатерина Захариева смята, че ще бъде отстъпление от нашата позиция вписването на българите в нашата съседка като малцинство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай