МВР и прокуратурата се хванаха за гушите заради излишните машини

Двете институции уточняват подробностите около сигнал на фирмата "Сиела Норма"

МВР и прокуратурата се хванаха за гушите заради излишните машини | StandartNews.com

Софийската градска прокуратура е наредила на ДАНС да направи проверка в склада, в който се съхраняват машините за изборите, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. Изискана е и информация от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Прокурори не са влизали в склада. Те са връчили писма на жандармерията, чиито представители охраняват склада на „Карго Партнърс“, за предоставяне на информация, необходима за изясняване предмета на започналата проверка. Тя е по повод сигнал от фирмата вносител на машините "Сиела Норма".

В петък в Софийската градска прокуратура в късните часове е входиран сигнал от дружеството вносител. В него се излагали твърдения за неправомерни действия от страна на служители на МВР. В тази връзка дежурен прокурор незабавно възложил проверка по Закона за съдебната власт на ДАНС, която да се извърши в срок до 48 часа.

Минути по-късно от МВР реагираха, като пресцентърът им уточни, че "в подадения сигнал до Софийската градска прокуратура не се изразява становище за неправомерни действия от страна на служителите на ГДЖСОБТ. В сигнала има само констатация, че униформените не са позволили превозното средство с въпросните 228 машини за гласуване да напусне района на склада".

"Разпространеното съобщение е тенденциозно и не изразява в пълнота съдържанието на подадения сигнал от дружество „Сиела Норма“, добавят още в уточнението от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай