Събота,

Марешки: Радев носи отговорност за скандала с машините

От: Стандарт -
197
Марешки: Радев носи отговорност за скандала с машините
A
A
A

"Тука има- тука нема. В това се превръща скандалът с машините за гласуване.

Постоянно изникват нови и нови - кой ги внася, защо, с каква цел?! Защо ЦИК не знае?! Как са минали тогава през митниците?! Налице е реална опасност вотът да бъде манипулиран. Цялата отговорност носи Румен Радев и неговото правителство. Намирисва на някаква далавера", заяви лидерът на ВОЛЯ и кандидат -президент Веселин Марешки.

По думите му, абсолютно недопустимо е три дни преди изборите управляващите да нямат ясен отговор колко машини има в страната, колко от тях са за избирателните секции, защо други машини са при тези за гласуване.

"Кой върти далавера с вота на българите? Кой готви измама?" , попита Марешки. Според него, оправданията, че били за ремонт и заместване на тези в секциите, са лъжа.

При повреда се минава на хартиени бюлетини, припомни Веселин Марешки.

Въвеждането на изцяло машинно гласуване беше предложено от групата на Слави Трифонов в 46-то Народно събрание. "Излиза, че това е отдавна замислена схема на Радев и подчинените му партии. Явно в нея е вкарана цялата държавна машина. Ето затова ВОЛЯ не е впарламента, защото има грозни манипулации с резултатите от изборите", коментира още лидерът на ВОЛЯ.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com