Манолова: Внасяме жалба срещу ЦИК в понеделник

ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН се групираха и сложиха кръст на машинното гласуване, каза председателят на ИБГНИ

Манолова: Внасяме жалба срещу ЦИК в понеделник | StandartNews.com

В понеделник ще внесем жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК да се броят разписките от машините. С това се обезсмисля машинното гласуване и се отваря вратата за кражбата на гласове. ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН се групираха, гласуваха „за" това решение и сложиха кръст на машинното гласуване. Най-големите манипулации се правят в секционните избирателни комисии. В момента, в който се казва да се броят разписки на ръка, се удря изборният процес. Какво се промени, та се събраха ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН?

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов" по Нова Нюз.

Целта на машинното гласуване е да не се изготвят ръчно протоколи. На предишните избори, на които имаше само машини, протоколът излизаше ясен и прегледен. На изборите за кмет на София обжалвахме резултатите и показахме, че от 1600 протокола 900 бяха надписвани, задрасквани, пренаписвани, каза още Манолова и добави, че в Изборния кодекс няма текст за броене на разписките, а има за проверка на броя разписки.

„Изправи се БГ! Ние идваме!" ще влезем в следващия парламент. Ролята ни става все по-важна, защото се готви гилотина на промяната. В тази подготовка участват ГЕРБ и ДПС, в ключови моменти и други две формации. Ние сме най-социалната формация и ще сме спирачка за връщането на ГЕРБ и ДПС във властта, категорична бе тя.

По наше предложение се прие увеличаване на майчинството от 380 на 650 лв., актуализиране на пенсиите заедно с добавката от 120 лв., по 200 лв. за зъбни протези на възрастните хора, припомни Манолова.

Призоваваме държавата да поеме цялото увеличение на цените на тока, водата, парното и природния газ и за домакинствата, и за бизнеса, каза още тя.

Изграждането на 7 и 8 блок в АЕЦ „Козлодуй" и изграждането на АЕЦ „Белене" не трябва да се противопоставят. Без атомна енергетика не можем да гарантираме нашата енергийна независимост и евтин ток за бизнеса и домакинствата. Миналата седмица Европейската комисия призна ядрената енергия за зелена енергия. Това означава, че България може да получи финансиране за изграждане на нови мощности, заяви Манолова.

Относно решението на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков Манолова заяви, че има политически привкус. В тази ситуация са хиляди българи с двойно гражданство. Ние ще внесем предложение, заедно с други парламентарни групи, за промени в Конституцията и ще настояваме да отпадне забраната за двойно гражданство на хора на висши публични длъжности, допълни тя.

Манолова определи заповедта за въвеждане на „зеления сертификат" като несправедлива и дискриминационна. Удрят се основни граждански права, като правото на труд. Няма разумен отговор на въпроса защо хората с достатъчно антитела, които не могат да сложат ваксина, не могат да получат „зелен сертификат". В основата на всички проблеми с ниското ниво на ваксинация и с администрирането на COVID-19 в здравната система са Костадин Ангелов и управлението на ГЕРБ, заяви тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай