Магдалинчев с разкритие за политическите планове на Лозан Панов

Отдавна се говори в нашите среди, че му е предлагано за президент, каза магистратът

Магдалинчев с разкритие за политическите планове на Лозан Панов | StandartNews.com

„Отдавна се говори в нашите среди, че на Лозан Панов му е предлагано за кандидат за президент. Още преди предишните президентски избори е спрягано името му за кандидат за президент.“ Това заяви през бТВ Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

Той добави, че кандидатурата на Лозан Панов за президент нищо не променя при избора на нов председател на ВКС и процедурата е открита. Магдалинчев поясни, че ще се избере засега заместник, защото до края на изборите Панов е в отпуск по закон и има възможност да се върне в съдебната система.

"Разбрахме за кандидатурата му, когато това бе обявено официално, но не се изненадахме. Г-н Панов е известно, че има контакти с определени политически сили, особено с „Да, България“, това не е тайна. Позициите, които има по определени въпроси, може да се види с кои политически сили съвпадат, особено що се касае мнението му против специализираното правосъдие. Трудно обаче може да се каже дали има директна намеса в съдебната система“, каза още Магдалинчев.

Някой от заместниците на Лозан Панов ще изпълнява функциите за председател на ВКС. Ще се избере между Дария Проданова и Галина Захарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай