Сряда,

Луна проговори. Какво ще промени в президентството?

От: СТАНДАРТ -
640
Луна проговори. Какво ще промени в президентството?
A
A
A

Президентската институция трябва да има нов облик, трябва да излезем от капана на матрицата и от всичко, на което сме свидетели през последните 30 години. Ние ще направим нашия избор, ще го заявим смело. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ певицата и кандидат-президент Луна Йорданова.

Тя допълни, че има спекулации, че се кандидатира за пореден път и това се чува непрекъснато от национални медии, но никога досега не се е кандидатирала за президент.

"Не мислите ли, че българските граждани имаме нужда от добрина, и кой ще я даде тази добрина. Кой е този обединител и водач, който е действително в домовете на гражданите, знае и слуша техните проблеми и ги проявява в точния момент?", допълни тя.

Има увереността, защото по думите ѝ тя е изборът на народа - единствената независима, надпартийна и свободна кандидатура за реален президент.

"Може би съм единствената, която не се е натрапвала, в последните 2 седмици, когато са изборите наблюдаваме една агресивна политическа конкуренция, която нагнетява и отвращава нас, гражданите. Отблъскващо е, и като че ли има една манипулация. Кой решава кои са реалните конкуренти за президент, защо има изолиране на останалите кандидат-президенти?", попита кандидат-президентката.

На въпрос какво смята за настоящия президент Румен Радев Луна заяви: "Избягвам да критикувам, позволявам си да правя забележки, но мисля, че един държавник не трябва да изглежда в очите на гражданите като пристрастен към властта. Той направи каквото можа или не, и е време да се оттегли с достойнство и да даде възможност на жената президент да изрази своите качества".

Според нея истинският водач за нея простичко той е водач, ражда се такъв, осъзнато прави своята саможертва за народа си. Това е призвание, не можеш частично да го изразяваш като решение, избор или нещо различно.

Няма идеал за световен политик. По думите ѝ имаме достатъчно емблематични български лидери - сред тях тя посочи Симеон Първи. От съвременните политици никой не ѝ гарантира сигурност и спокойствие. Не се страхува и притеснява от срещи със световните политически лидери, защото е живяла в Белгия и познава много добре Брюксел.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com